Home TOP NEWS Match Report: Έβγαλε μόνη της τα μάτια της

Match Report: Έβγαλε μόνη της τα μάτια της

Την ήττα με 1-2 από την ΑΕΚ γνώρισε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Το παιχνίδι ήταν γενικώς κακό, οι δυο ομάδες ισοδύναμες, όμως ένα γκολ που λίγο πολύ αποτελεί περίληψη της φετινής μας άμυνας, έδωσε το τρίποντο στην ομάδα της Λάρνακας.


Α’ ημίχρονο

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με την πρώτη ευκαιρία να ανήκει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 5′ ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε γύρισμα, ο Κλέιτον μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την πλάσα, στέλνοντας την όμως έξω. Το πρώτο γκολ όμως, ήρθε για την ΑΕΚ. Σε εκτέλεση κόρνερ στο 10′, ο Τρουγιόλς σαν σε προπόνηση έκανε κεφαλιά και νίκησε τον Παναγή κάνοντας το 0-1. Εντελώς μόνος ο Τρουγιόλς.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να αντιδράσει και ιδιαίτερα και η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα μέχρι το 20′. Ουσιαστικά η ομάδα μας στηριζόταν σε ατομικές ενέργειες του Χριστοφή για να απειλήσει. Σε μια από αυτές στο 24′ ο Τζίμης έβγαλε μόνο τον Κλέιτον, με τον βοηθό να τον υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ. Ο Βραζιλιάνος ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο καλυμμένος. Στην επόμενη της ευκαιρία η ομάδα μας ισοφάρισε. Ο Μαργκάσα κέρδισε παλικαρίσια τη μπάλα, πέρασε τον Ορτίθ και γύρισε στον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος έκανε υποδειγματική πλάσα από το ύψος της περιοχής και έφερε το ματς στα ίσα!

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη όμως αδυνατούσε να κάνει μεγάλες ευκαιρίες. Ούτε η ΑΕΚ έκανε τέτοιες βέβαια, αλλά έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 42′. Σε εκείνο το λεπτό, ο Φλοριάν βρέθηκε στην περιοχή μας, στην προσπάθεια του ο Σοϊλέδης να βρει τη μπάλα τον εμπόδισε από το σουτ και ο Τράττος υπέδειξε πέναλτι. Εκτελεστής ο παθόν, νικητής όμως ο Παναγή που τον ψάρεψε και απέκρουσε, κρατώντας το 1-1.

Β’ ημίχρονο

Φτωχό, πολύ φτωχό σε φάσεις το β’ μέρος. Μέχρι το 60′ το απόλυτο τίποτα. Μπόλικα λάθη στο χώρο του κέντρου και από τις δυο ομάδες. Στο 63′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Χριστοφή βρέθηκε στο 1 εναντίων 1 με τον Τρουγιόλς, τον πέρασε σαν σταματημένο και έκανε συστημένη μπαλιά στον Κλέιτον. Μόνος ο Βραζιλιάνος, έκανε κεφαλιά ψηλά άουτ. Η επόμενη φάση ήρθε στο 74′ όταν ο Ντάρμπισαϊαρ βρέθηκε με πλάτη στη περιοχή και ζήτησε πέναλτι. Ο Μοϊσόφ στη προσπάθεια του να διώξει τον κουτούλησε σε μια φάση που έφερε τον τραυματισμό και των δύο.

Και ενώ δεν γινόταν φάση ούτε με αίτηση, ήρθε ένα αστείο γκολ για την ΑΕΚ. Σε μια ακίνδυνη μπαλιά του Χαραλαμπίδη, Παναγή και Κατελάρης δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Φάνος έκανε κεφαλιά προς τα πίσω με τον Κωνσταντίνο εκτός εστίας και η ΑΕΚ μπήκε από το πουθενά μπροστά στο σκορ. Στην επόμενη φάση ο Φλοριάν έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο Παναγή απέκρουσε.

Στο 88′ ο Κύπρου βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια όμως επέλεξε να κάνει σουτ και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Πάμπλο. Τελευταία ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ μια προβολή του Ντάρμπισαϊαρ στο 90+2′ που έφυγε άουτ.

Συμπερασματικά

Εκεί που λες πως τα είδες όλα φέτος, έρχεται ήττα σε ένα ματς που δεν έχει υποψία φάσης για ένα ημίχρονο με αυτό το αστείο γκολ. Όχι ότι κατά τα άλλα η απόδοση ήταν καλή, μόνο καλή δεν την λες, αναρωτιέσαι πραγματικά αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να κατεβαίνει στο γήπεδο ή αν δίνει φιλικά παιχνίδια. Απλά το 2ο γκολ της ΑΕΚ επισκιάζει τα πάντα.