Home TOP NEWS Αγγέλα μας δουλεύεις;

Αγγέλα μας δουλεύεις;

Η διεθνής βοηθός διαιτητής Αγγέλα Κυριάκου τιμήθηκε στις ετήσιες βραβεύσεις της ΚΟΠ για την προβολή της Κυπριακής διαιτησίας στο εξωτερικό με τους ορισμούς της σε μεγάλες διοργανώσεις. Μια μέρα μετά, μίλησε στο Radio Active και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Αφήνουμε πίσω τη δήλωση της για πολύ καλή χρονιά της διαιτησίας, το γεγονός πως το πρωτάθλημα κρίθηκε μαθηματικά σε παιχνίδι με λανθασμένο πέναλτι και γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα σαν οφσάιντ, της απαντά κατάλληλα άλλωστε. Θα σταθούμε αλλού.


Είπε λοιπόν σε κάποια φάση της συνέντευξης της η Αγγέλα Κυριάκου: “Μάθαμε μόνο να κρίνουμε. Γίνεται πάρα πολλή δουλειά κι εγώ πολλές φορές λέω ότι είναι άδικο που γίνεται όλη αυτή η κριτική. Ένας διαιτητής σπαταλά πάρα πολλές ώρες και περιμένει σε κάποια φάση την αναγνώριση, δηλαδή να βλέπει ο κόσμος το λάθος ως μέρος του παιχνιδιού. Από την άλλη σκέφτηκε κάποιος, αυτός ο άνθρωπος πόσες θυσίες κάνει, πόσες ώρες σπαταλά για να είναι εκεί;”

Καταρχάς Αγγέλα, κανείς δεν υποχρέωσε κανένα από εσάς να γίνει διαιτητής ή επόπτης. Και σίγουρα δεν ήταν όνειρο κανενός σας, να γίνει διαιτητής και επόπτης, άλλοι λόγοι οδηγούν το μέσο Κύπριο να κάνει αυτό το χόμπι. Μιλάς για θυσίες και ώρες που σπαταλά κάποιος να είναι εκεί για να κάνει τη γυμναστική του. Εμείς απαντάμε ότι για να κάνετε το χόμπι σας, γιατί κανένας στην Κύπρο δεν είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ διαιτητής ή επόπτης, πληρώνεστε αδρά. Ένας ρεφ που το ξαναλέμε, ΔΕΝ είναι επαγγελματίας, έχει και άλλη δουλειά, αν κάνει 3 παιχνίδια πρώτης κατηγορίας ξεπερνά τα 1500 ευρώ. Αν κάνει και την 4η εβδομάδα ένα μικρότερης, πάει πιο κοντά στα 2 χιλιάρικα συν τα οδοιπορικά.

Τα καλά παιδιά τώρα, αυτά που ξέρουν πως να συμπεριφερθούν στα σημεία που πρέπει γίνονται και διεθνείς. Ένα και μόνο παιχνίδι να κάνουν σε διεθνές επίπεδο, τσιμπάνε άλλα 2 χιλιαρικάκια. Για αυτό τα περί θυσιών, άστε τα στη πάντα. Πληρώνεστε αδρά για να κάνετε χόμπι, τουλάχιστον κάντε τη δουλειά σας σωστά.