Home TOP NEWS Όπως τους πήραν αυτοί τον αέρα

Όπως τους πήραν αυτοί τον αέρα

Η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο για φέτος, κατά την άποψη πάντα του γράφοντα, κατάφερε να κατακτήσει χθες το κύπελλο. Παρότι έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές, ο Απόλλωνας υπενθύμισε σε όλους μας πως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει για τα καλά τον αέρα του Αποέλ και το κέρδισε με 1-0. Ήταν το 6ο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων φέτος, με τον Απόλλωνα να μετράει 0 ήττες. Κι αν το πρωτάθλημα παιζόταν λίγο πιο δίκαια (αν δεν παίζονταν και τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ), ίσως να κατακτούσε και το πρωτάθλημα.


Ο Απόλλωνας σίγουρα έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και πιο υγιείς συνθήκες (όπως την ηρεμία) για δουλειά. Σίγουρα όμως έχει και πιο σωστή νοοτροπία από την ομάδα μας, σίγουρα δεν είναι ηττοπαθείς σαν το δικό μας σύνολο. Κάθε φορά που πατάει χορτάρι με αντίπαλο το Αποέλ, είναι 100% ακομπλεξάριστος, κάνει το παιχνίδι του, δεν τους φοβάται, δεν χάνει τη συγκέντρωση του. Αυτά τα στοιχεία μας λείπουν στα αιώνια, αυτά τα στοιχεία μας λείπουν γενικά. Και σίγουρα παίζουν το ρόλο τους για τη κατάσταση που είμαστε.

Πώς μπορούν να διορθωθούν θα ρωτήσει κανείς. Δυο πράματα μπορούμε να σκεφτούμε, χωρίς να διεκδικούμε και αλάθητο. Πρώτον και πιο προφανές, κάνουμε ομάδα. Προσθέτουμε ποιότητα για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα ντέρμπι. Και δεύτερο ανεβάζουμε τις απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Δεν μας παίρνει άλλο να κρυβόμαστε πίσω από το χρέος, έχει αλλοιωθεί το DNA μας. Πρέπει να απαιτήσουμε να μεγαλώσουμε ξανά.