Home TOP NEWS Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι μας λοιπόν

Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι μας λοιπόν

 


Ο τίτλος προδίδει, πως παίρνουμε πάσα από το χθεσινό, εξαιρετικό κείμενο του Αδάμου Ευσταθίου που αναδημοσιεύσαμε. Ναι είναι το πιο κρίσιμο καλοκαίρι μας. Αυτό που ακολουθεί τον αγωνιστικό πάτο, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως η 5η θέση και η μη έξοδος στην Ευρώπη για μας είναι ο πάτος. Αυτό που όσο ταπεινωτικό κι αν είναι, με όσο χαμηλά το κεφάλι και αν μας βρίσκει, μας δίνει και την ευκαιρία για ανασύνταξη σε όλα τα επίπεδα. Την τελευταία φορά που μείναμε εκτός Ευρώπης, επιστρέψαμε πιο δυνατοί. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Αρκεί να δούμε τις αλήθειες στα μάτια και να κάνουμε αυτά που πρέπει.

Αγωνιστικό

Ο ικανός προπονητής υπάρχει, ονομάζεται Πάμπος Χριστοδούλου. Για την ώρα όμως μόνο αυτός υπάρχει. Οι δομές που πιστέψαμε πως θα δημιουργήσουμε με την έλευση του Νταμπίζα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Αυτό σημαίνει πως παράλληλα με το κτίσιμο της ομάδας, πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου και αυτές. Η έλλειψη οργάνωσης, η απουσία ισχυρής δομής, μας στοιχίζει όλα αυτά τα χρόνια. Και πρέπει επιτέλους το ποδοσφαιρικό τμήμα να μπει σε στερεές βάσεις.

Κομμάτι των βάσεων, είναι κατά την άποψη μας και ο κορμός από ποδοσφαιριστές που πρέπει να δημιουργηθεί. Ξεχνάμε τα ονόματα των παικτών από τους τόσους που αποκτούμε κάθε χρόνο ενώ και φέτος προβλέπουμε να έρθουν 12-14. Πρέπει φέτος να γίνει το ρόστερ στο οποίο θα στηριχθούν και τα επόμενα.

Οικονομικό

Το γεγονός πως μένουμε Κύπρο, είναι σίγουρα αρνητικό οικονομικά. Αναγκάζει την ΟΜΟΝΟΙΑ να βγει από τα συνηθισμένα της καλούπια και να βρει άλλους πόρους για να κάνει προγραμματισμό. Το σωματείο πρέπει να βρει και τους τρόπους να συσπειρώσει τον κόσμο, να πείσει και τον τελευταίο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ να κάνει διαρκείας, αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. Παράλληλα θεωρούμε δεδομένο πως θα διεξαχθούν και φιλικά “κράχτες” με ομάδες από το εξωτερικό.

Μέλη

Πιο πίσω μιλήσαμε για συσπείρωση, τα μέλη είναι ο καλύτερος τρόπος. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει ΟΛΟΙ να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρώτο και καλύτερο το σωματείο που ανακοίνωσε εκστρατεία, γύρισε τα χωριά και τις επαρχίες, αλλά δεν φρόντισε να εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Μετά, έχουμε κι εμείς ευθύνη σαν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, γιατί στο Facebook φωνάζουν χιλιάδες, αλλά αιτήσεις κατατέθηκαν λιγότερες από 400. Με τις φωνές μόνο δεν αλλάζει τίποτα, ας το πάρουμε απόφαση.

Κατεστημένο

Το γράψαμε και χθες, μόνο με συμμαχίες μπορεί να γίνει δουλειά. Αν ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ γουστάρουν να έρχονται 2ο3οι και να τους πετάει κοκκαλάκια το κόμμα που τους ενώνει, έχουμε σοβαρό θέμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να διερευνήσει τις προθέσεις όλων των σωματείων και να ψάξει τους τρόπους να ξηλώσει το θεατράκι που παρακολουθούμε. Έχουμε καταντήσει οι κόκκινοι φάκελοι να έρχονται πιο συχνά και από αυτούς στους γάμους και συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να μην γίνεται απολύτως τίποτα.