Home TOP NEWS Όλο το στόρι με τα τηλεοπτικά

Όλο το στόρι με τα τηλεοπτικά

 


Επιβεβαίωσε πως υπήρχε υπογεγραμμένη συμφωνία με τη CYTA ο Αντώνης Τζιωνής. Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, αφηγήθηκε όλη την ιστορία με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τον τρόπο που οδηγηθήκαμε σε ανανέωση συμφωνίας με την PrimeTel.

Αναλυτικά είπε: «Πριν από λίγες μέρες δώσαμε τα χέρια με την Prime-Tel. Oι εντός έδρας αγώνες της Ομόνοιας Λευκωσίας θα συνεχίσουν να προβάλλονται αποκλειστικά στην τηλεοπτική πλατφόρμα της PrimeTel έως και το 2024. Πρόκειται για μία πολύ καλή συμφωνία από την οποία ο Σύλλογος θα εισπράττει ετησίως 1,7 εκ., με το ποσό στα πέντε χρόνια να αγγίζει τα 8,5 εκ.

Και επειδή έγινε πολύς ντόρος το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάποιες συμπεριφορές δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

H CYTA μετά από συζητήσεις με το Σωματείο μας αναφορικά με τα εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2019-2014 αλλά και τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δικαιώματα για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2017- 2024, μας έχει αποστείλει στις 17/01/2017 υπογεγραμμένη γραπτή συμφωνία στην οποία αναφέρονταν ρητά το αντάλλαγμα για την παραχώρηση των εν λόγω δικαιωμάτων, οι βασικοί όροι της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα καταβολής της πρώτης πληρωμής, καθώς επίσης και ότι όλοι οι όροι της συμφωνίας είναι δεσμευτικοί και έχουν πλήρη ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής τους. Περαιτέρω υπάρχει έγγραφη δέσμευση από την CYTA, ότι εντός 15 εργάσιμων ημερών, θα υπογραφεί η κύρια συμφωνία και θα καταβληθεί η πρώτη πληρωμή. Το Σωματείο μας υπέγραψε και απέστειλε στη CYTA τη συμφωνία εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Δύο μέρες πριν την ημερομηνία που ήταν καταβλητέα η πρώτη πληρωμή, η CYTA προέβαλε για πρώτη φορά κάποιες απαιτήσεις σχετικά με την παροχή εγγυήσεων από το Σωματείο. Ότι δηλαδή θα ήμασταν σε θέση να τους παραχωρήσουμε τα δικαιώματα, καθώς επίσης και να παρουσιάσουμε έγγραφη αποδέσμευση από τον υφιστάμενο συνεργάτη μας. Υπογραμμίζω ότι αυτές οι απαιτήσεις τέθηκαν για πρώτη φορά από τη CYTA μετά την υπογραφή της συμφωνίας και 2 ημέρες πριν την καταβολή της πρώτης πληρωμής. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολούθησε ανταλλαγή επιστολών και το αποτέλεσμα ήταν το Σωματείο μας να τερματίσει την συμφωνία με αποκλειστική υπαιτιότητα της CYTA για το λόγο ότι δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Αλλά και να διαφυλάξει πλήρως τα δικαιώματα του για να διεκδικήσει αποζημιώσεις και οιανδήποτε άλλη θεραπεία ή μέτρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Σωματείου.

Ως οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είμαστε στενοχωρημένοι από τη συμπεριφορά της CYTA. Και γνωρίζουμε ότι και ο κόσμος μας συμμερίζεται αυτή την απογοήτευση από τη συμπεριφορά που εισπράξαμε.

Όπως και να ‘χει, η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει με μια πολύ καλή συμφωνία με την PrimeTel, και ως Διοικητικό Συμβούλιο και ως ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ έχουμε καθήκον και υποχρέωση να στηρίζουμε αυτούς που μας στηρίζουν και όχι αυτούς που μας πολεμούν».