Home TOP NEWS Άγχος και πίεση κατά τη διάρκεια του αγώνα

Άγχος και πίεση κατά τη διάρκεια του αγώνα

 


Θα θίξουμε ξανά αυτό το θέμα μιας και το ζούμε τακτικά στους αγώνες της ομάδας μας. Ο λόγος βέβαια για το άγχος που διακατέχει τον κόσμο στις κερκίδες και κατά την γνώμη μας μεταφέρεται με αρνητικές συνέπειες εντός αγωνιστικού χώρου. Σε αυτό δεν βοηθάει ούτε ο πάγκος της ομάδας μας, ο οποίος συχνά πυκνά αντιδρά έντονα σε αποφάσεις των διαιτητών, κάτι που επηρεάζει και τους παίκτες. Δυο φορές χθες ο Κανού ζητούσε από τους πάντες να ηρεμήσουν.

Το γεγονός πως οι περισσότεροι αντίπαλοι «παίζουν με τα νεύρα μας» με την συμπεριφορά τους εντός αγωνιστικών χώρων, προκαλεί εκνευρισμό και ένταση στις κερκίδες μας. Είτε αυτό είναι αντιαθλητικές ενέργειες, είτε προκλητικές καθυστερήσεις, είτε σκληρό παιχνίδι, είτε ακόμη και εμπρηστικές δηλώσεις πριν το παιχνίδι, η ουσία είναι πως μας επηρεάζουν αρνητικά. Όσο η κερκίδα ή ο πάγκος μεταφέρει αυτό το άγχος εντός των τεσσάρων γραμμών, γίνεται δυσκολότερο το έργο των ποδοσφαιριστών μας.

Γιατί θα το λέμε ξανά και ξανά, χρειάζεται καθαρό μυαλό σε όλο το 90λεπτο. Μόνο αν το διαθέτουμε θα κάνουμε περισσότερα γκολ, μόνο αν το διαθέτουμε θα αποφύγουμε τα παιδαριώδη λάθη. Και έχει αποδειχθεί πως τα πληρώνουμε σχεδόν όλα, δυστυχώς.