Home TOP NEWS Ηγετική μορφή από μικρός

Ηγετική μορφή από μικρός


Μιας και υπάρχει κενό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μας δίνεται η δυνατότητα να σας συστήσουμε ξανά τις νέες μεταγραφές της ομάδας μας. Πιο κάτω το «who is who» του Γιάννη Κούσουλου.

Αναλυτικά:

Ο Κούσουλος διανύει το 22ο έτος της ηλικίας του (14/06/1996) και ήταν γέννημα θρέμμα της Νέας Σαλαμίνας. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας μέχρι που έφτασε σε τόσο νεαρή ηλικία να αποτελεί τον αρχηγό της.

Την περίοδο 2013-14, στα 18 του, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα μετρώντας όλη τη χρονιά 15 συμμετοχές (8 βασικός και 7 αλλαγή). Την επόμενη σεζόν είχε συνολικά 14 συμμετοχές (7 βασικός, 7 αλλαγή). Την περίοδο 2015-16 ήρθε η εκτόξευση του καθώς αποτελούσε τον «ηγέτη» της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας. Μέτρησε 31 συμμετοχές (25 βασικός, 6 αλλαγή) και προτού κλείσει η σεζόν, τον Μάρτιο του 2016, οι άνθρωποι της ομάδας «έτρεξαν» και τον «έδεσαν» με ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2019.

Την σεζόν 2016-17 μέτρησε 28 συμμετοχές και τότε έγινε το πρώτο «κρούσμα» από Κυπριακή ομάδα για μεταγραφή του. Η ΑΕΚ Λάρνακας έκανε πρόταση στη Νέα Σαλαμίνα για τον Γιάννη Κούσουλο με την ομάδα και τον ίδιο να απαντάνε αρνητικά. Την χρονιά που μας πέρασε ήταν από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Από του 36 αγώνες της σεζόν αγωνίστηκε στους 31 εκ των οποίων στους 30 βασικός.

Πλέον αποτελεί σημαντικό γρανάζι και στην Εθνική ομάδα αφού από τον Μάρτιο που πήρε την πρώτη του κλίση είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Το Καλοκαίρι, προτού έρθει στην ομάδα μας, δέχτηκε πρόταση και από το Αποέλ με τον Κούσουλο όμως να επιλέγει την ΟΜΟΝΟΙΑ και την προοπτική μετεξέλιξης του στο μέλλον ως τον βασικό ηγέτη στην λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου.

Δείτε πιο κάτω τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του:

https://www.youtube.com/watch?v=plqMEVRyqwg