Home TOP NEWS Από τα ιταλικά σαλόνια…

Από τα ιταλικά σαλόνια…


Μιας και υπάρχει κενό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μας δίνεται η δυνατότητα να σας συστήσουμε ξανά τις νέες μεταγραφές της ομάδας μας. Πιο κάτω το «who is who» του Φράνιο Πρέτσε.

Αναλυτικά:

Ο Φράνιο Πρέτσε διανύει το 22ο έτος της ηλικίας του (7/1/1996) και γεννήθηκε στην Čapljina της Βοσνίας. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Omladinac Vranjic Κροατίας για δύο χρόνια. Ακολούθως πήγε στην Hajduk Split όπου από εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε η καριέρα του. Ωστόσο, στα 18 του, μετά από την απροθυμία της κροατικής ομάδας να του παραδώσει επαγγελματικό συμβόλαιο και αντίθετα να τον χρησιμοποιήσει στην δεύτερη ομάδα, ο Πρέτσε αρνήθηκε να υπογράψει πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του.

Στις 16 Αυγούστου 2014 έκανε το πιο σημαντικό βήμα της καριέρας του, μέχρι σήμερα, αφού «ανάγκασε» την Λάτσιο να δαπανήσει το ποσό των 300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα. Χωρίς όμως να έχει πολλές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα αφού δινόταν δανεικός σε ομάδες της Ιταλίας.

Την περίοδο 2014-15 αγωνιζόμενος με την δεύτερη ομάδα της Λάτσιο, είχε 27 συμμετοχές και κατέκτησε το κύπελλο, Coppa Italia Primavera, με την ομάδα του, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό. Στις 13 Ιανουαρίου 2016 δόθηκε δανεικός στην Salernitana, ομάδα Β’ κατηγορίας Ιταλίας, χωρίς όμως να έχει κάποια συμμετοχή.

Στις 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Λάτσιο, αντικαθιστώντας τον Felipe Anderson, απέναντι στο Τορίνο σε αγώνα της Serie A.

Τον Ιανουάριο του 2017, πήγε στην Brescia, υπό την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αγωνιζόμενος 7 φορές με την ιταλική ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2018, επέστρεψε στην Λάτσιο όμως και πάλι δόθηκε δανεικός στην Istra 1961, όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του πριν υπογράψει με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ήταν διεθνής με όλες τις εφηβικές ομάδες της εθνικής Κροατίας και όραμα του να πάρει κλίση στην πρώτη ομάδα της εθνικής, μέσω των καλών εμφανίσεων του με την ομάδα μας.

Το ντεμπούτο του με την Λάτσιο:

 

Το γκολ του στον τελικό με την δεύτερη ομάδα της Λάτσιο: