Home TOP NEWS Φόβος και αυτοπεποίθηση

Φόβος και αυτοπεποίθηση


«Είδα τους ποδοσφαιριστές να γυρίζουν συνέχεια πίσω τη μπάλα, ίσως είναι θέμα φόβου, ίσως και αυτοπεποίθησης». Τα πιο πάνω λόγια ανήκουν στον προπονητή της ομάδας μας, Γιάννη Αναστασίου, και τα διατύπωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το 1-1 με την Ανόρθωση.

Οι ποδοσφαιριστές του Ελλαδίτη, γύρισαν πολλές φορές τη μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα, προφανώς χωρίς τις οδηγίες του, και αυτό είναι κάτι που τον προβλημάτισε. Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε για φόβο και αυτοπεποίθηση, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το πιο πάνω γεγονός.

Δεν αποκλείουμε τα πιο πάνω χαρακτηριστικά όντως να υπάρχουν στον τρόπο παιχνιδιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, άρα και στους ποδοσφαιριστές της. Η πίεση που υπάρχει σε ομάδες σαν τη δική μας, πολλές φορές οδηγούν τους ποδοσφαιριστές στο να φοβούνται να πάρουν πρωτοβουλία ή να σηκώσουν το βάρος στον αγωνιστικό χώρο, γι’ αυτό πάνε σε πιο σίγουρες επιλογές.

Το ίδιο ισχύει και για την αυτοπεποίθηση, που σε συνδυασμό με τα κακά αποτελέσματα, κάνει την εμφάνιση της κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες σε αυτά τα πρώτα δέκα ματς του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, είναι και ευθύνη των αρμόδιων να φέρουν ποδοσφαιριστές που δεν κλονίζονται από την πίεση, αντίθετα γουστάρουν να αγωνίζονται για μια τέτοια ομάδα, πιστεύοντας στους εαυτούς τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με φόβο και έλλειψη αυτοπεποίθησης, βάζεις δύσκολα στον ίδιο σου τον εαυτό…