Home TOP NEWS Τι ισχύει με τον φόρο θεάματος και το ποσό που χρωστά η...

Τι ισχύει με τον φόρο θεάματος και το ποσό που χρωστά η ΟΜΟΝΟΙΑ


Μικρή αναστάτωση προκάλεσε το εύρημα του Γενικού Ελεγκτή για τον φόρο θεάματος, με το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και του Αποέλ να εμπλέκονται στις δημοσιεύσεις. Στα ίδια ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι ο Δήμος Στροβόλου αξιώνει 7 εκατομμύρια από τον ΚΟΑ, υπόθεση η οποία φαίνεται να βρίσκεται στα δικαστήρια.

Δεδομένο πρώτο. Καμιά σχέση δεν έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ με τα 7 εκατομμύρια που αναφέρονται στα ρεπορτάζ. Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση η οποία έχει πάρει ήδη τη δικαστική οδό και απασχολεί Δήμο Στροβόλου και ΚΟΑ.

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι, ναι το Σωματείο χρωστά κάποια λεφτά στον Δήμο Στροβόλου για φόρο θεάματος. Συγκεκριμένα, υπάρχει οφειλή ύψους 340 000 ευρώ προς τον εν λόγω Δήμο, με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε διακανονισμό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πληρώνει δυόμιση χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, μέχρι την εξόφληση του συνολικού ποσού.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος φόρος από τη μέρα που το ποδοσφαιρικό τμήμα πέρασε στα χέρια της εταιρίας ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο, πληρώνεται ανελλιπώς από την εταιρία, και όχι από το Σωματείο. Το Σωματείο από την πλευρά του, πληρώνει τον διακανονισμό τον οποίο έχει συμφωνήσει, ποσό το οποίο αναφέραμε πιο πάνω.

*Ο φόρος θεάματος αντιστοιχεί στο 5% περίπου της τιμής του εισιτηρίου.