Home TOP NEWS Υπέγραψε την επιστολή για αναστολή της κάρτας η ΟΜΟΝΟΙΑ (Ανακοίνωση ΚΟΠ)

Υπέγραψε την επιστολή για αναστολή της κάρτας η ΟΜΟΝΟΙΑ (Ανακοίνωση ΚΟΠ)


Από τις 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας οι 10 έχουν υπογράψει την επιστολή/πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή και την κυβέρνηση για αναστολή της κάρτας φιλάθλου. Μία από αυτές τις εννέα ομάδες είναι και η ΟΜΟΝΟΙΑ ενώ ΑΕΚ και Ανόρθωση δεν έχουν υπογράψει.

Όπως μαθαίνουμε ενώπιον της ΚΟΠ κατατέθηκε και μία θέση η οποία λέει πως, αν ανασταλεί η λειτουργία της κάρτας φιλάθλου θα πρέπει η ομοσπονδία να αναλάβει την ευθύνη και στο ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κρούσματα επεισοδίων στους αγωνιστικούς χώρους να μην υπάρχουν πρόστιμα.

Είναι ένα θέμα το οποίο παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το πρωτάθλημα σε ενάμιση μήνα αρχίζει και το σκηνικό γύρο από αυτό το πολύκροτο ζήτημα δείχνει για την ώρα θολό.

Πριν από λίγο η ΚΟΠ έστειλε την επιστολή ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση η οποία αναφέρει…

Η ανακοίνωση:

Η ΚΟΠ απέστειλε προς την Επιτροπή Νομικών της Βουλής επιστολή αναφορικά με την κάρτα φιλάθλου, η οποία ετοιμάστηκε μετά από την πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου της ΚΟΠ και Προέδρων ή Εκπροσώπων Σωματείων Α’ Κατηγορίας.

Η επιστολή υπογράφεται από δέκα Σωματεία Α’ Κατηγορίας και σε αυτήν αναπτύσσονται οι θέσεις των Σωματείων και επεξηγούνται οι λόγοι, γιατί θα πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρονται από τα Σωματεία, είναι η έλλειψη υποδομών στα Στάδια αλλά και η σημαντική μείωση της προσέλευσης των φιλάθλων στους αγώνες.

Η ΚΟΠ ζητά από την Επιτροπή Νομικών της Βουλής όπως ληφθούν υπόψη οι θέσεις των Σωματείων κατά τη συζήτηση του θέματος.