Home TOP NEWS Μεγάλη καριέρα με πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκές εμπειρίες και συμμετοχή σε Γιούρο

Μεγάλη καριέρα με πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκές εμπειρίες και συμμετοχή σε Γιούρο


Λίγες μέρες πριν κλείσει 34 χρόνια ζωής (17 Σεπ. 1985) ο Τόμας Χουμποτσάν μετακομίζει στην Κύπρο για να παίξει μπάλα για έναν χρόνο, τουλάχιστον, στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ομάδα μας είναι ο 7ος σύλλογος στον οποίο θα αγωνιστεί ο Σλοβάκος.

Τον συνοδεύει ένα πλούσιο παλμαρέ με παρουσίες σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως είναι το Γαλλικό και το Ρωσικό όντας παίκτης κορυφαίων ομάδων, αλλά και πολλές συμμετοχές και διακρίσεις με την Εθνική του ομάδα.

Το Who Is Who του Thomas Hubocan

Ο Χουμποτσάν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ζίλινα Σλοβακίας. Σε ηλικία μόλις 19 ετών έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την ομάδα. Στην πρώτη του χρονιά στην κατέγραψε 2 συμμετοχές ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν έπαιξε σε 13 παιχνίδι σκοράροντας μάλιστα και ένα γκολ. Το καλοκαίρι του 2006 η Ζίλινα αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό  στην Σλοβακική Ζλάτε Μοράνκε με την οποία έπαιξε σε 3 αγώνες και επέστρεψε για να γίνει βασικός για μία διετία στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε, αναπτύχθηκε, διακρίθηκε κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και άρπαξε την ευκαιρία να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Το 2008 θα έφευγε για πάντα από την Σλοβακία για να ξενιτευτεί επαγγελματικά και δεν θα επέστρεφε ποτέ.

Μεταγραφή στο Ρωσικό μεγαθήριο

Το καλοκαίρι του 2008 η πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δαπάνησε 3,8 εκ Ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ζίλινα. Η χρηματιστηριακή αξία του Χούμποτσαν εκτοξεύεται και όντας σε πολύ νεαρή ηλικία έχει μπροστά του τεράστιες προκλήσεις. Την ίδια χρονιά η Ζενίτ θα δώσει τον Σκρτέλ στην Λίβερπουλ, οι συμπαίκτες του Λόμπαερτς και Κρίζανατς είναι τραυματίες έτσι ο Χουμποτσάν κάνει ντεμπούτο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες δύο χρονιές δεν ήταν και οι καλύτερες για τον ποδοσφαιριστή στην Ζενίτ. Έπαιξε σε μόλις 22 ματς στα δύο πρώτα του χρόνια στην Αγία Πετρούπολη υπό τις οδηγίες των Άντβοκατ και Ντάβιντοφ, ωστόσο η έλευση στην Ζενίτ του Σπαλέτι άλλαξε τα δεδομένα για τον Χουμποτσάν. Ο Ιταλός του έδειξε εμπιστοσύνη και τον κατέστησε βασικότατο. Μάλιστα ο Χουμποτσάν είχε σκοράρει και το παρθενικό του γκολ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην ΑΕΚ Αθηνών. Έκανε το 1-0 με ένα εκπληκτικό σουτ από απόσταση.

Την χρονιά 2011-12 ο Χουμποτσάν θα κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα του στην Ρωσία. Μέχρι την αποχώρηση του από την Ζενίτ το 2014 κατέγραψε 114 συμμετοχές.

Με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κατέγραψε 15 συμμετοχές σε τρεις διαφορετικές ποδοσφαιρικές περιόδους, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε μάλιστα παίξει βασικός στο ΓΣΠ στην ήττα της Ζενίτ από το Αποέλ το 2008, και άλλες 8 στο Γιουρόπα Λιγκ επίσης σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

 

Επόμενος σταθμός στην  καριέρα του η Δυναμό Μόσχας. Ή ανακοίνωση από την Δυναμό ήρθε στις 29 Αυγούστου, μία μέρα μετά την πρόκριση της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας περάσει από το ΓΣΠ και την ΟΜΟΝΟΙΑ μετά το αλησμόνητο για όλους μας παιχνίδι. Εκείνη τη χρονιά ο Χουμποτσάν παίζει σε 8 παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας με την ομάδα του μέχρι τους 16 του θεσμού. Την επόμενη χρονιά ήρθε η ταπείνωση για την Δυναμό Μόσχας με τον υποβιβασμό της λόγω τιμωρίας και ο Χουμποτσάν αποχωρεί.

Στην Μασσαλία στα 31 του χρόνια

Η Δυναμό υποβιβάστηκε όμως ο ποδοσφαιριστής παραμένει μία αξιόπιστη και ποιοτική λύση και οι ενδιαφερόμενες ομάδες για αυτόν είναι πολλές. Μία εξ αυτών η Μαρσέιγ η οποία πληρώνει 1,5 εκατομμύριο για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στην πρώτη του χρονιά παίζει σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ, ήταν στον πάγκο στο παιχνίδι της Μαρσείγ με τον Απόλλωνα. Στα μέσα εκείνης της χρονιάς τραυματίστηκε στην κνήμη και έμεινε εκτός δράσης για 3 μήνες.

Το 2017 παραχωρήθηκε δανεικός στην Τράμπζονσπορ. Στην Τουρκία είχε γεμάτη σεζόν αγωνιζόμενος σε 24 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ένα χρόνο μετά, τον Μάιο του 2018 επέστρεψε στην Μαρσέιγ. Η προηγούμενη χρονιά ήταν η χειρότερη της καριέρας του. Έπαιξε σε μόλις δύο παιχνίδια, κατέγραψε μόλις 70 λεπτά σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και από την 1η Ιουλίου έμεινε ελεύθερος.

Εθνική ομάδα

Ο Χουμποτσάν έπαιξε σε 64 αγώνες με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας και μεγαλύτερη διάκριση του ήταν  η παρουσία του στο Γιούρο του 2016. Πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο του 2019 ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Εθνική ομάδα μαζί με τους Μάρτιν Σκρτελ και Άνταμ Νέμετς.

Τίτλοι: Συνολικά στην καριέρα του ο Χουντοτσάν κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Σλοβακίας, δύο πρωταθλήματα Ρωσίας, ένα κύπελλο Ρωσίας και δύο Σούπερ Καπ.

Και τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ

Στα 34 του χρόνια ο Τόμας Χουμποτσάν επιλέγει την Κύπρο και την ΟΜΟΝΟΙΑ για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Το πλούσιο βιογραφικό του, οι πολλές εμπειρίες που αποκόμισε στην Ρωσία και στην Γαλλία αγωνιζόμενος στους κορυφαίες Ευρωπαικές διοργανώσεις μας κάνουν αισιόδοξους ότι αν αυτός ο παίκτης βρει τον εαυτό του μπορεί να καταστεί ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

Είναι σε αγωνιστική απραξία τους τελευταίους μήνες καθώς προέρχεται από μία σεζόν χωρίς παιχνίδια και θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μπορέσει να προσφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Χούμποτσαν πιάνει άμεσα δουλειά στο «Ηλίας Πούλλος» και μπαίνει στην ομάδα για να της δώσει ποιότητα στα μετόπισθεν, εμπειρία και δυναμισμό.

Του ευχόμαστε πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη νέα του ομάδα!