Home TOP NEWS Ας είμαστε ρεαλιστές…

Ας είμαστε ρεαλιστές…


Η πρόθεση της ΟΥΕΦΑ να ολοκληρώσει τις δικές της διοργανώσεις αλλά και να δει τα πρωταθλήματα στις Ευρωπαϊκές χώρες να τελειώνουν στο χρονικό περιθώριο που έδωσε, εκφράστηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καταρχάς η έξαρση της πανδημίας είναι σε εντελώς διαφορετικό στάδιο σε κάθε χώρα. Στην Ιταλία για παράδειγμα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, στην Αγγλία δεν έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα από την αρχή και πλέον τα μέτρα που έχουν παρθεί προσφάτως δύσκολα θα έχουν αποτέλεσμα. Στην Κύπρο είμαστε ακόμα στην αρχή.

Αν κάποιος θεωρεί ότι τα όποια μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα μέσα σε ένα μήνα, τη στιγμή που υπάρχουν ειδικοι που μιλάνε για μεγάλη περίοδο μέχρι να ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση, είναι υπεραισιόδοξος.

Και από τη στιγμή που μιλάμε για την υγεία του κόσμου, το οποιοδήποτε ρίσκο ενδεχομένως να είναι καταστροφικό και πιθανόν να φέρει δυσάρεστα δεδομένα μπροστά μας.

Οπότε αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές θα πρέπει να δεχτούμε ότι το ενδεχόμενο να μην ξαναδούμε ποδόσφαιρο φέτος είναι μάλλον το πιθανότερο.

Δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετούμαστε με ειλικρίνεια.