Home TOP NEWS Καθοριστική για το ποδόσφαιρο η σημερινή σύσκεψη στο προεδρικό

Καθοριστική για το ποδόσφαιρο η σημερινή σύσκεψη στο προεδρικό


Στις 11:30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ θα έχει συνάντηση με εκπρόσωπους αθλητικών ομοσπονδιών (ΚΟΠ, ΚΟΚ, ΚΟΕΑΣ κλπ), την ηγεσία του ΚΟΑ ως ανώτατη αθλητική αρχή αλλά και αντιπροσωπεία των προπονητών ποδοσφαίρου και του ΠΑΣΠ.

Από τις 4 Μαΐου, επιτρέπεται η χρήση ανοιχτών ή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για αθλητές και αθλήτριες υψηλών επιδόσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ενώ από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων μόνο σε ανοικτούς χώρους, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διάγγελμα του.

Επί της ουσίας, η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν πήρε οποιαδήποτε απόφαση που να οδηγεί αναγκαστικά λόγω χρονοδιαγράμματος στην οριστική ακύρωση της σεζόν στο πρωτάθλημα, όπως συνέβη για παράδειγμα σε Ολλανδία και Γαλλία. Στο τραπέζι των συζητήσεων στη σημερινή συνάντηση θα μπουν τα νέα δεδομένα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των διοργανώσεων.

Σημειώνεται ότι και στις δύο κατηγορίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών. Να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίστηκε πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και πότε θα επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων, κάτι το οποίο θα διευκρινιστεί περαιτέρω από τα πρωτόκολλα του Υπουργού Υγείας.

Πηγή: alphanews.live