Home TOP NEWS Το παράδειγμα της Ολλανδίας και η αυριανή τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

Το παράδειγμα της Ολλανδίας και η αυριανή τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ


Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από Ολλανδία, Βέλγιο και Σκωτία για παύση της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στις χώρες τους, βάζει δύσκολα στην ΟΥΕΦΑ.

Πρόσφατα αυτό που διεμήνυσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στους Βέλγους (είχαν αποφασίσει πρώτοι τη διακοπή), υπό τύπον απειλής, είναι πως εφόσον δεν ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις τους ενδεχομένως να έχουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στα κύπελλα Ευρώπης.

Βέβαια αργότερα ο Τσέφεριν αναίρεσε κάπως αυτή του την τοποθέτηση λέγοντας ότι, ναι μεν θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, διαφορετικά θα πρέπει οι ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τις ομάδες οι οποίες θα δηλωθούν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ την επόμενη περίοδο.

Τα δεδομένα σε κάθε χώρα είναι διαφορετικά. Αλλιώς εξελίσσεται η κατάσταση σε Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και διαφορετικά σε Ελλάδα, Κύπρο κτλ.

Και θα πρέπει στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να υπάρξει παραδοχή ότι δείλιασαν να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις αλλά και να συζητήσουν με ουσιαστικό τρόπο το πιθανό σενάριο, σε αρκετές χώρες να μην καταστεί δυνατό να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο. Ενδεχομένως να προσμετρήθηκε πολύ περισσότερο το οικονομικό κομμάτι από τις συνέπειες ενδεχόμενης οριστικής διακοπής, από του να ελεγχθεί πλήρως η πανδημία.

Ο Τσέφεριν και η ΟΥΕΦΑ, περιορίστηκε σε μία αόριστη τοποθέτηση του τύπου… «να γίνει το παν για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα».

Η οριστική απόφαση που πάρθηκε από την Κυβέρνηση της Ολλανδίας είναι πιθανόν να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες οι οποίες, πολύ σωστά, έχουν ως πρώτιστο μέλημα και έγνοια τους την υγεία του κόσμου.

Αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αυριανή τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ αφού πλέον θα έχουν οι ομοσπονδίες μέλη της, το χειροπιαστό παράδειγμα της Ολλανδίας.