Home TOP NEWS Οι εκκρεμότητες σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, τα προκριματικά, το πρωτάθλημα και...

Οι εκκρεμότητες σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, τα προκριματικά, το πρωτάθλημα και ο προγραμματισμός


Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ΟΥΕΦΑ σε σχέση με τον προγραμματισμό για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου, την ώρα που εκκρεμεί η ολοκλήρωση των φετινών.

Σαφώς επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν τα προκριματικά και οι θέσεις που θα πάρουν οι ομάδες που εξασφάλισαν Ευρωπαϊκά εισιτήρια τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ της ποδοσφαιρικής χρονιάς που ακολουθεί.

Η Κύπρος μαζί με τις Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σκωτία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Γιβραλτάρ ήδη ανακοίνωσαν τον πρόωρο τερματισμό των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων τους και περιμένουν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στη χώρα μας τουλάχιστον, το πρωτάθλημα να αρχίσει νωρίτερα από τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς η λογική λέει πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ (εκκρεμούν ακόμη επαναληπτικοί αγώνες της φάσης των 16) και μετά να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που σχεδόν πάντα προκύπτουν ανακατατάξεις σε δυνατούς και αδύνατους.

Η ΟΥΕΦΑ πάντως μελετά τους τρόπους διεξαγωγής των φετινών ευρωπαϊκών Κυπέλλων μέχρι τους τελικούς, που αναμένεται να διεξαχθούν (όπως κυλά η μέχρι τώρα κατάσταση) μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι το Κυπριακό πρωτάθλημα προγραμματίζεται να αρχίσει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται είναι λογικό να επηρεάζουν και τον προγραμματισμό των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρώπη. Και αναφερόμαστε κυρίως στο οικονομικό κομμάτι καθώς σχεδόν πάντα γίνονται κινήσεις ανάλογα με το πόσο προχωράει μία ομάδα στην Ευρώπη.

Θα είναι επίσης πολύ σημαντικό να δούμε που θα τοποθετηθεί το μετεγραφικό παράθυρο σε Κύπρο και Ευρώπη.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ αυτά είναι θέματα που απασχολούν και αναλόγως των αποφάσεων θα αρχίσουν να γίνονται και οι κινήσεις σε ότι αφορά στον προγραμματισμό για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.