Home TOP NEWS Αφιέρωμα σε Γαλλική ιστοσελίδα για το “αιώνιο” ντέρμπι

Αφιέρωμα σε Γαλλική ιστοσελίδα για το “αιώνιο” ντέρμπι


Ιστοσελίδα της Γαλλίας και συγκεκριμένα η lecorner.org που ασχολείται κυρίως με την ιστορία του ποδοσφαίρου, φιλοξενεί μεγάλο αφιέρωμα στο “αιώνιο” ντέρμπι με τίτλο “Το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών: Η Λευκωσία ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και πολιτική”.

Αρχικά το εν λόγω αφιέρωμα αναφέρεται στην δημιουργία των συλλόγων και δη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το 1948 από ποδοσφαιριστές που προηγουμένως έπαιζαν στο Αποέλ, κάτι που άλλαξε την ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο συντάκτης ασχολείται με πάρα πολλές λεπτομέρειες και με την πολιτική κατάσταση της εποχής, τόσο το 1926 όταν ιδρύθηκαν οι γαλαζοκίτρινοι, όσο και το 1948 όταν ιδρύθηκαν οι πράσινοι. Σημειώνονται λεπτομέρειες της αντίδρασης τότε μερίδας παικτών του Αποέλ που προχώρησαν και ίδρυσαν την Ομόνοια.

12ee2

Στο αφιέρωμα επίσης γίνεται αναφορά στους τίτλους και στις Ευρωπαϊκές παρουσίες των δύο ομάδων, με τον συντάκτη να ξεχωρίζει στο κείμενο του την “χρυσή” πορεία του Αποέλ στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι αναφορές για την “μάχη” των κερκίδων από τους δύο “αιώνιους” αντιπάλους στην Κύπρ , αλλά και όσα γράφονται για τα σύμβολα που εμφανίζονται διαχρονικά σε αυτές, με τον συντάκτη Paul Vuillemin να εξηγεί τους λόγους που γίνεται αυτό.

Τέλος σημειώνεται η κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες τα τελευταία χρόνια με την κυριαρχία του Αποέλ αλλά και την επένδυση του Σταύρου Παπασταύρου στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Επίσης ο συντάκτης αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες και στην προόδο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στους “πράσινους” κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Χένινγκ Μπεργκ και στους ποδοσφαιριστές.

as

Πηγή κειμένων από Kerkida.net