Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Κώστας Χριστοδούλου: «Θετική η ΕΠΟ… να μην πάει χαμένη η χρονιά για...

Κώστας Χριστοδούλου: «Θετική η ΕΠΟ… να μην πάει χαμένη η χρονιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ»


Ο προπονητής της ομάδας futsal της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κώστας Χριστοδούλου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και αναφέρθηκε και στις επαφές των «πρασίνων» με την ΕΠΟ για συμμετοχή στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

«Όλα είναι στον αέρα καθώς η ομοσπονδία δεν δείχνει ανταπόκριση. Μετά το πέρας της προθεσμίας για δήλωση συμμετοχής όλες οι ομάδες έστειλαν το μήνυμα ότι είναι συντονισμένες και ότι θέλουν να βάλουν κάποια πράγματα κάτω για την ανάπτυξη του αθλήματος και μετά για την επιβίωση των σωματείων» είπε αρχικά.

Πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό; «Θεωρώ ότι είναι εφικτό να αναπτυχτεί το άθλημα. Είμαι στον χώρο πολλά χρόνια και στην Εθνική ομάδα και σαν παίκτης και τώρα σαν προπονητής. Ξέρω ποια είναι τα προβλήματα. Πριν 15 χρόνια είχαμε τρεις κατηγορίες. Ρώτησε κάποιος γιατί έκλεισαν όλες αυτές οι ομάδες; Το οικονομικό δεν είναι το μοναδικό θέμα. Στα αιτήματα των σωματείων υπάρχουν κάποιες χορηγίες όπως ένας χορηγός πρωταθλήματος, ποσά από τις στοιχηματικές εταιρείες και άλλα. Με αυτές τις χορηγίες η κάθε ομάδα θα έχει κάποια βάση. Αν μια ομάδα δεν έχει καμιά βάση να αρχίσει από τηλεοπτικά, από χορηγό πρωταθλήματος ή οτιδήποτε άλλο πως θα αρχίσει»;

Τι γίνεται με την επαφή που έγινε για να παίξετε στην Ελλάδα; «Ούτε εγώ ξέρω λεπτομέρειες τι συμβαίνει με το καταστατικό και άλλα. Έγινε μια επαφή. Είναι συζητήσιμο το θέμα εάν και εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Από αυτά που ξέρω είναι θετικά τα πράγματα από την ΕΠΟ εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην α΄ ή στην β΄ κατηγορία. Είναι μια εναλλακτική λύση που μελετούν οι άνθρωποι της Ομόνοιας για να μην πάει χαμένη η χρονιά».

Δεν ταρακουνήθηκε η ΚΟΠ από την κίνηση σας να κάνετε επαφές να πάτε να παίξετε στην Ελλάδα; «Δεν υπάρχει ανταπόκριση. Υπάρχουν αρκετά θέματα να δουν στην ΚΟΠ πέραν του futsal αλλά αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν. Δεν είναι μόνο η Ομόνοια, είναι και η Εθνική που έχει σημαντικούς αγώνες με το Ισραήλ για πρόκριση στην τελική φάση του EURO».

Πηγή: sport-fm.com.cy