Home TOP NEWS Thank you Sir!

Thank you Sir!


Είναι δεδομένο ότι στον ομαδικό αθλητισμό η επιτυχία ποτέ δεν ανήκει στο άτομο, αλλά στο σύνολο. Στην ομαδικότητα, τη συνεργασία, την καλή οργάνωση και διεύθυνση, τον επαγγελματισμό. Παρόλο που πολλές φορές η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, ενώ η αποτυχία είναι ορφανή, για τη ψεσινή επιτυχία τα συγχαρητήρια δικαιωματικά ανήκουν σε όλους τους συντελεστές. Από την κορυφή της πυραμίδας, τους πρωταγωνιστές στο γήπεδο, το προσωπικό του συλλόγου, μέχρι τον φροντιστή και τον άνθρωπο που κουρεύει το γρασίδι στο Ηλίας Πούλλος.

Χωρίς να μειώνεται η συμβολή και η προσφορά του οποιουδήποτε, επιτρέψτε μας σε αυτό το κείμενο σταθούμε στο πρόσωπο του προπονητή. Πρώτα όμως στη θέση του προπονητή. Αυτή την ηλεκτρική αλλά και ταλαιπωρημένη θέση, όπου για χρόνια κανείς δεν στέριωνε, τις περισσότερες φορές για να καλυφθούν άλλες αδυναμίες. Ασφαλώς, ξεχωριστή αναφορά αξίζει και σε αυτόν που έφερε τον προπονητή στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στον Νεόφυτο Λάρκου, ο οποίος και στη δεύτερη του θητεία, αποδεικνύει ότι προσθέτει σημαντική αξία στο οικοδόμημα, έχοντας καταλυτική συνεισφορά στην επιστροφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Δεκατέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, λοιπόν, από τον Henning Berg, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήδη μετρά μια πρωτιά στο πρωτάθλημα και είσοδο σε Ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Διεκδικεί δε, είσοδο στους χρυσοφόρους Ομίλους του Champions League.

Όσοι παρακολουθούν την ΟΜΟΝΟΙΑ τον τελευταίο ένα χρόνο, αντιλαμβάνονται ότι η χθεσινή ιστορική στιγμή ήρθε σαν μια φυσιολογική εξέλιξη, ως επόμενο της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στο Ηλίας Πούλλος τον τελευταίο χρόνο.

– Μετά από αρκετά χρόνια, αν όχι και δεκαετία, η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει να έχει αγωνιστική ταυτότητα, δικιά της φιλοσοφία και ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, έναν προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα νοικοκυρεμένη, τακτικά άψογη, με ατσαλένια άμυνα, πειθαρχία και αυτοματισμούς στην επίθεση. Μια ομάδα που την χαρακτηρίζει ο ψυχρός επαγγελματισμός και πολλές φορές ο ποδοσφαιρικός κυνισμός. Μακριά από συναισθηματισμούς και εξάρσεις.

– Με μια τεχνική ηγεσία που δεν ενδίδει σε πιέσεις για μεταγραφές, που δείχνει να έχει σχέδιο και να κτίζει σταδιακά. Υπενθυμίζοντας μια βασική αρχή του management ότι το πιο βασικό είναι να έχεις όραμα, σχέδιο και να επιμένεις σε αυτό. Πρώτα απ’ όλα να πιστεύεις σε αυτό.

– Μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις, με την οποία μπορείς να ταυτιστείς, ιδιαίτερα όταν βλέπεις τα δικά σου παιδιά να διεκδικούν τα όνειρά τους με το τριφύλλι στο στήθος, όχι σε ρόλο κομπάρσου αλλά ως βασικά γρανάζια της μηχανής. Μια ομάδα που σε συγκινεί όταν κατεβαίνει πρεμιέρα στην Πάφο με έξι-εφτά 18χρονους βασικούς.

– Με έναν μαέστρο στον πάγκο που δεν παρασύρεται, δεν λαϊκίζει και δεν χαϊδεύει αυτιά. Έναν συγκροτημένο επαγγελματία που έμαθε το ποδόσφαιρο από τον καλύτερο. Έναν τζέντλεμαν που την ώρα της μεγαλύτερης επιτυχίας στην ιστορία του συλλόγου μιλά για υποδομές και «foundations» (θεμέλια). Ψυχρό επαγγελματία μεν, ο οποίος ωστόσο μετά τη Λέγκια δεν δίστασε να πει ότι «η νίκη αυτή είναι αφιερωμένοι σε όσους έχουν την ΟΜΟΝΟΙΑ στην καρδιά τους».

Κύριε Μπέργκ, σ’ ευχαριστούμε που επιτέλους τα όνειρα πήραν εκδίκηση. Που τα παιδιά μας πλέον φοράνε περήφανα τη φανέλα με το τριφύλι στο στήθος στις αλάνες της γειτονιάς. Που οι γονείς μας και οι φίλοι μας δακρύζουν από χαρά και συγκίνηση. Το όνομά σου φιγουράρει ήδη δίπλα από τις ιστορικές μορφές αυτού του συλλόγου.

Thank you Sir.