Home TOP NEWS Μπεργκ: «Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να τερματίσουμε πρώτοι, όπως και...

Μπεργκ: «Πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να τερματίσουμε πρώτοι, όπως και πέρσι»


Ο Χένινγκ Μπεργκ μίλησε για το παιχνίδι της Κυριακής και τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Αναφέρθηκε στην περίοδο διακοπής του πρωταθλήματος, την αγωνιστική κατάσταση του Σέχου και έστειλε μήνυμά στον κόσμο μας.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με τον Εθνικό: «Περιμένουμε έναν δύσκολο αγώνα όπως πάντα. Οι καλύτεροι τους παίκτες έχουν επιστρέψει μετά που προσβλήθηκαν από τον ιό. Θα είναι όλοι διαθέσιμοι, έχουν καλούς παίκτες και είναι μία καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε κοντά στο καλύτερο μας επίπεδο».

Για τα χαρακτηριστικά του Εθνικό: «Έχουν αλλάξει λίγο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν αλλά όπως βλέπω τώρα είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα. Έκανε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα και είναι μία καλή ομάδα. Γίνονται καλύτερη ομάδα τώρα από ότι ήταν πριν και βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξέρω ότι τα αποτελέσματα τους δεν ήταν τα καλύτερα».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Οι διεθνείς παίκτες έδωσαν ανταγωνιστικά παιχνίδια με διαφορετικές ομάδες και διαφορετικούς παίκτες. Άλλαξαν περιβάλλον και αυτό κάποιες φορές είναι καλό και άλλες φορές όχι. Για τους παίκτες που παρέμειναν εδώ είναι θετικό το γεγονός ότι μπόρεσαν να προπονηθούν γιατί είχαμε δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Τώρα είχαν την ευκαιρία για δύο εβδομάδες δυνατών προπονήσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε έτοιμοι για τις επερχόμενες μας υποχρεώσεις με δύο παιχνίδια την εβδομάδα για δύο μήνες. Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ σημαντικές στην προετοιμασία μας για τον επόμενο μήνα».

Για το πρόγραμμα σε Κύπρο και Ευρώπη: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στα δύο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε στο πρωτάθλημα γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συνεχίσουμε και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση όπως και πέρσι. Για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στα πλέυ-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ξανά. Την ίδια ώρα όμως είμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσουμε κάποιες πολύ καλές ομάδες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς. Θα συμμετέχουμε σε μία διοργάνωση που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως ομάδα και ως σύλλογος. Ανυπομονούμε για αυτά τα παιχνίδια όμως ξέρουμε ότι οι αγώνες πρωταθλήματος είναι εξίσου σημαντικοί».

Για τον Σέχου: «Γίνεται ολοένα και καλύτερα τώρα. Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ σημαντικές για αυτόν. Έχει πλησιάσει το επίπεδο της ομάδας. Ήρθε σε εμάς λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος και χρειαζόταν να προπονηθεί περισσότερο μαζί μας. Κυρίως στη φυσική του κατάσταση αλλά και να μάθει τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Πιστεύω πως αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ καλές για αυτόν».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όπως το κάνουν μέχρι τώρα και είναι φανταστικοί. Ο τρόπος που δείχνουν τη στήριξη τους στους παίκτες είναι εκπληκτικός, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ, ο Ντούρις δούλευε πολύ σκληρά στο γήπεδο, έκανε μία πολύ καλή κούρσα, βήκε τετ-α-τετ έκανε καλό τελείωμα και ο τερματοφύλακας μία καλή απόκρουση. Ήταν τόσο απογοητευμένος όμως οι φίλαθλοι μας άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν το όνομα του. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος στήριξης στην ομάδα. Το ίδιο και οι παίκτες όπως ο Κούσουλος και ο Βίτορ που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ντούρις σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Πιστεύω τους αρέσει που ο Ντούρις δουλεύει τόσο σκληρά και προσπαθεί, τρέχει πολύ και κάνει ότι μπορεί για να πετύχει η ομάδα. Βοηθά την ομάδα και αυτό το βλέπουν και έτσι τον χειροκροτούν και τον στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Μπορείς να διακρίνεις τη χαρά τους όταν κερδίζουμε. Ή όταν προκριθήκαμε στους ομίλους ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει για τον κάθε ένα και αυτό είναι πολύ καλό».