Home TOP NEWS Ράουφμαν: “Τα δύσκολο πέρασαν, πέρσι μπορούσαμε να πάρουμε και το ντάμπλ”

Ράουφμαν: “Τα δύσκολο πέρασαν, πέρσι μπορούσαμε να πάρουμε και το ντάμπλ”


Ο Ράινερ Ράουφμαν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ “Total Green” που προβάλλεται κάθε Δευτέρα από το κανάλι της Primetel. Ο Ράουφμαν στην συνέντευξη του μίλησε για όλους και για όλα, από τον καιρό που ήρθε να αγωνιστεί στην ομάδα μας, μέχρι σήμερα που εκτελεί άλλα καθήκοντα.

Όλα όσα είπε:

Για τα καθήκοντα του στην Ομόνοια: Είναι αυτό που ήθελα να κάνω πάντα. Ξεκινάμε την Δευτέρα το σκάουτινγκ παικτών από το εξωτερικό όποιον μας προτείνουν οι μάνατζερ και μελλοντικούς στόχους στην Κυπριακή αγορά.”

Για την συμβολή του στην φετινή Ομόνοια: ” Είναι λίγο το μερίδιο μου, το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουν οι άνθρωποι στο Ηλίας Πούλλος, όπως οι Μπέργκ, Λάρκου και Ταραπουλούζης που κατάφεραν να φτιάξουν μια καλή ομάδα.Για μένα δεν θέλω να μιλώ, ο κόσμος θα με κρίνει.”

Για την ζωή στην Κύπρο: ”Μου αρέσει ο τρόπος ζωής εδώ στην Κύπρο, μου ταιριάζει εδώ ζω ένα όνειρο και αυτό ήθελα να κάνω. Μέχρι και κυνήγι πήγα και πέφταν τα πουλιά από τα γέλια όχι από εμένα(γέλιο).”

Τοποθέτηση Κλείτου Ερωτοκρίτου για τον Ράουφμαν: 
”Έχω να δηλώσω ότι έχω μπροστά μου τον καλύτερο ξένο που πέρασε ποτέ από την Κύπρο. Ένας ξένος που έγινε τόσο Κύπριος, τόσο Ομονοιάτης περισσότερο από πολλούς Κύπριους και Ομονοιάτες. Ζώντας τον Ράινερ όταν ήμασταν μαζί στο συμβούλιο και κέριδσαν 2 πρωταθλήματα, ασπίδες και κύπελλα, ο Ράουφμαν έζησε τόση αγάπη από τον κόσμο της Ομόνοιας που είναι μοναδικός. Η αγάπη του ήταν αμοιβαία για την Ομόνοια και το ζούσα, αφού με το που έβλεπε τον κόσμο γινόταν άλλος άνθρωπος για τους οπαδούς της ομάδας. Δύσκολα θα γεννηθεί ξανά Ράινερ και δύσκολα θα γεννηθεί άλλος που θα αγαπηθεί τόσο, αυτός που του κόντεψε λίγο ήταν ο Γκρέγκορι που ήταν ο αγαπητός των οπαδών της Ομόνοιας. Να δώσω μια συμβουλή στον Ράουφμαν, να μην ξεχάσει ποτέ ότι ο κόσμος της Ομόνοιας σε λατρεύει και θα είναι δίπλα σου για πάντα και θα το νιώθεις.”

Για τις φωτογραφίες με τον κόσμο: ” Αυτό έλειπε τώρα να αρνηθώ μια φωτογραφία, δεν γίνεται”

Για την επαφή του με τον κόσμο, όταν κυκλοφορεί στον δρόμο: ””Είναι απίστευτη η αναγνώρισή, με εκτιμούν από όλες τις ομάδες όταν με βλέπουν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πόση αγάπη έχει ο κόσμο για το σωματείο και για εμένα είναι ασύλληπτο.”

Για την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο: ”Από τα 5 παίζω μπάλα, στην Βαυαρία που μεγάλωσα. Ο πατέρας μου ήταν του στίβο, εμένα μου άρεσε το ποδόσφαιρο.”

Για το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο: ”Αργά ήρθε το πρώτο επαγγελματικό μου συμβόλαιο, αφού ήρθε στα 24. Στα 22-23 μου έπαιζα 7-8η κατηγορία της Γερμανίας. Δεν ήμουν σοβαρός να κάνω το αποφασιστικό βήμα να γίνω επαγγελματίας. Ταλέντο είχα και μου είπαν οι προπονητές μου ότι αν συνεχίσω έτσι θα πετάξω μια καριέρα που μπορούσα να κάνω, εγώ την ”κελέ”μου. Μετά έκανα καριέρα, δύο χρόνια στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Για την γνωριμία με την σύζυγο του και το πόσο τον άλλαξε ως παίκτη:”Εντελώς 100% με άλλαξε, μόλις την γνώρισα ηρέμησα”

Για τους Γερμανούς της Ομόνοιας: ”Μας βγαίνει η Κύπρος εμάς τους Γερμανούς που παίζουμε εδώ. Οι Γερμανοί έχουν κάτι άλλο και δένουν με την Κυπριακή κουλτούρα. Ο ξένος έμπαινε στην κουλτούρα του Κύπριου και ήταν καλό.”

Για τον ερχομό του στην Κύπρο με τον Χόφμαν που θεωρείτο αστέρι και όχι αυτός: ”Αυτό έκανε το έργο μου πιο εύκολο γιατί η δημοσιότητα ήταν πάνω του. Ήταν εύκολο για μένα για να πάρω τον ρυθμό μου.”

Για τον καλύτερο συμπαίκτη του στην Κύπρο: ”Θα έλεγα των Κώστα Μαλέκκο. Είχε ταλέντο και νομίζω αδίκησε τον εαυτό του στην καριέρα του επειδή μπορούσε να κάνει καλή καριέρα στο εξωτερικό.”

Καλύτερο προπονητή που είχε: ”Μου έκανε εντύπωση ο Ολλανδός Αριχάν, αφού μέσα σε 2 εβδομάδες τα άλλαξε όλα. Μου θυμίζει τον Μπεργκ τώρα, έχει τον τρόπο σκέψης που θέλει να παίξει και το μεταδίδει στους παίκτες του. Μπορεί να σου το εξηγήσεις και ο παίκτης το καταλαβαίνει και το ακολουθεί.

Για το 10-1 κόντρα στην Αναγέννηση όπου σημείωσε 8 γκολ: 
”Εκείνη  την μέρα ότι και να έκανα πήγαινε μέσα, με τον πισινό να άγγιζα την μπάλα θα πήγαινε μέσα.”

Για τον τραυματισμό του κόντρα στην Δόξα που τον ανάγκασε να τελειώσει την καριέρα του και για το αν πιστεύει ότι μπορούσε να συνεχίσει με τα σημερινά δεδομένα μετά τον τραυματισμό: 
”Ευτυχής ή δυστυχώς ο τραυματισμός μου ήρθε σε προχωρημένη ηλικία, στα 36 μου. Δεν ξέρω αν μπορούσαν να συνεχίσω την μπάλα με τα σημερινά δεδομένα. Ο γιατρός που με εγχείρησε τότε, άνοιξε το γόνατο και αμέσως είπε δεν ξανά παίζει. Ήταν τεράστια η ζημία μου και νομίζω ούτε σήμερα υπάρχει θεραπεία αν δεν κάνω λάθος.”

Αν επιστρέψει πίσω στην Γερμανία μόνιμα: ”Μόνο για επίσκεψη. Τελευταία φορά πήγα να δω το εγγονάκι μου.”

Για την ζωή εδώ στο νησί: 
”Πρέπει όλοι να εκτιμούμε την Κύπρο σαν να είναι παράδεισος. Βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο νησί με τόσες ευκαιρίες να διασκεδάσεις, να πας θάλασσα, στα βουνά. Είναι ένας παράδεισος και δεν το εκτιμούμε όσο πρέπει.”  

Για το μέλλον της Ομόνοιας: ”Τα δύσκολο πέρασαν, αλλά δε φτάσαμε εκεί που θέλουμε όλοι. Όχι μόνο να πρωταγωνιστούμε, αλλά να έχουμε μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί και να διακρίνεται στην Ευρώπη. Σίγουρα η ομάδα δεν είναι έτοιμη για αυτά όλα μέχρι στιγμής, αλλά σίγουρα χτίζεται και θα τα καταφέρουμε”

Για τον κόσμο της ομάδας: ”Πέρσι μπορούσαμε να πάρουμε και το ντάμπλ. Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι πάντα δίπλα στην ομάδα είναι το Α και το Ω. Θέλω να τους πω να μείνουν κοντά μέχρι να τελειώσει ο κορωνοϊός και θα τα πούμε ξανά στο γήπεδο.”