Home TOP NEWS Σιαμπουλλής: “Η ομάδα θέλει χρόνο αφού χτίζεται, χρειάζεται υπομονή από όλους”

Σιαμπουλλής: “Η ομάδα θέλει χρόνο αφού χτίζεται, χρειάζεται υπομονή από όλους”


O Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλής μίλησε στον Super Sport Fm (104.0) για όλα τα θέματα που αφορούν την Εθνική μας ομάδα.

Οι δηλώσεις:

Για την ισοπαλία με το Αζερμπαϊτζάν: «Υπάρχουν αρκετά θετικά που κρατάμε όπως είναι προσπάθεια, η θέληση των ποδοσφαιριστών και ο πρώτος βαθμός. Είναι η πολύ καλή εμφάνιση του Δημητρίου. Δεν πετύχαμε κάτι ιδιαίτερο χθες. Ποδοσφαιρικά, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Υπήρχαν κάποια πολύ καλά σημάδια, όμως έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Βλέπουμε μπροστά και δεν κοιτάμε πίσω. Τον Νοέμβριο μετά τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν, θα κάνουμε τον απολογισμό».

Για τους αγώνες που ακολουθούν: «Θα παίξουμε φιλικό με την Ελλάδα στην Αθήνα, και ακολούθως με Λουξεμβούργο εντός και Μαυροβούνιο εκτός».

Για το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα: «Αυτή η ομάδα κάνει περισσότερα ταξίδια παρά προπονήσεις. Με το νέο προπονητή είχαμε πέντε αγώνες και άλλες τόσες ήταν και οι προπονήσεις.

Πως μπορεί να έρθει η βελτίωση; Ποιο είναι το πλάνο βλέποντας και τα προβλήματα; «Η βελτίωση θα έρθει μόνο μέσα από τους αγώνες. Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι, ο προπονητής έχει καλύτερη εικόνα. Σε κάθε αγώνα, είχαμε παίκτη που έπαιζε για πρώτη φορά. Έχουμε κάποια παιδιά που είναι σε καλή ηλικία, αλλά τώρα παίζουν για πρώτη φορά. Η ομάδα θέλει χρόνο αφού χτίζεται. Χρειάζεται υπομονή από όλους».

Για την κριτική που δέχτηκε η Εθνική: «Το μόνο παιχνίδι που μπήκαν πολλοί νεαροί, ήταν το φιλικό με την Τσεχία. Δεν ήταν άπειρη η ομάδα με το Λουξεμβούργο ή το Αζερμπαϊτζάν. Αν εξαιρέσουμε τους Παπουλή και Μαργκάσα που ο προπονητής θεωρεί πως δεν είναι σε ηλικία να προσφέρουν για την επόμενη διοργάνωση που είναι οι στόχος, ποιες ήταν οι άλλες επιλογές; Είναι καλοδεχούμενη η κριτική. Έχω ακούσει απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν δει τους αγώνες της εθνικής».

Ο Εφραίμ; «Δεν ήταν έτοιμος. Πόσα παιχνίδια έπαιξε; Ήταν στην κλήση τον Σεπτέμβριο, όμως είχε τον τραυματισμό και δεν έπαιζε ούτε στους αγώνες του ΑΠΟΕΛ».

Θα υπάρχουν αλλαγές στην κλήση Νοεμβρίου; «Αν υπάρχουν διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές θα το κάνει ο προπονητής. Αυτό που συζητείται για μαζική ανανέωση, ποιοι έχουν μείνει έξω;»

Υπάρχει ενδεχόμενο να κληθούν οι Παπουλής και  Μαργκάσα; «Όχι. Με βάση το πλάνο. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζέισον Δημητρίου».

Για τον Άντονι Γεωργίου: «Δεν έχει ομάδα. Δεν αγωνίζεται κάπου. Το ζητούμενο είναι να παίζουν οι ποδοσφαιριστές με τις ομάδες. Αν δεν τραυματιζόταν ο Μολ που θα βλέπαμε τον Δημητρίου. Πρέπει να σκεφτόμαστε σφαιρικά, για να έχουμε πλήρη γνώση των καταστάσεων».

Για το ότι περιμέναμε να κερδίζαμε κάποια παιχνίδια: «Το Λουξεμβούργο έχει τρεις παίκτες στην Μπουντεσλίγκα. Έχουν ένα πλάνο 7-8 χρόνων».

Για το ότι μείναμε στάσιμοι: «Δεν μείναμε στάσιμοι, πήγαμε και πίσω, λόγω του πλάνου που έχουμε. Οι ίδιο ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε μια εξαιρετική ομάδα. Δεν δημιουργούνται ομάδες από τη μια μέρα στην άλλη».

Για τα πλέι άουτ σε περίπτωση που τερματίσουμε στην τελευταία θέση: «Οι τέσσερεις τελευταίες ομάδες θα παίξουν αγώνες μπαράζ.  Έχουμε ακόμα δύο αγώνες για να ανατρέψουμε την κατάσταση».