Home TOP NEWS Ματ: «Συνεχώς στέλνω μηνύματα στα παιδιά… σίγουρα μπορούν για τον τίτλο»

Ματ: «Συνεχώς στέλνω μηνύματα στα παιδιά… σίγουρα μπορούν για τον τίτλο»


Μίλησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας o Maτ Νταρμπισάιρ, στον αθλητικογράφο Ανδρέα Χρίστου της ιστοσελίδας Themasports.com.

Μίλησε για την απόφαση του να έρθει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τις καλές και τις δύσκολες στιγμές του στην ομάδα, την ΟΜΟΝΟΙΑ του σήμερα αλλά και τον κόσμο μας.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

«Όλα πάνε καλά εδώ στο Σίδνεϊ, τώρα αρχίζω να εγκλιματίζομαι εδώ. Υπάρχει πολλή υγρασία, όμως η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι πολύ άσχημη εδώ. Το αντιμετωπίζουν πάρα πολύ καλά», μας είπε αρχικά για το νέο του σπίτι στην Αυστραλία.

Από εκεί και πέρα θεωρεί ότι η νέα του ομάδα, Μακάρθουρ, έχει αρκετούς καλούς παίκτες με εμπειρία και πιστεύει πως θα είναι μια καλή σεζόν φέτος.

Το τηλεφώνημα το 2016 και η εκπληκτική συνέχεια

Αφού τελειώσαμε με τα τυπικά μπήκαμε στο ψητό, δηλαδή την Ομόνοια. «Με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου, ο οποίος ήξερε τον Νίκο Νταμπίζα και τον Τζον Κάρβερ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα και τόσα πολλά για το σύλλογο και τη χώρα πριν έρθω», ήταν τα πρώτα του λόγια για το πώς προέκυψε η μεταγραφή του στην Κύπρο και το τριφύλλι.

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στα γκολ του και τις τρομερές επιδόσεις του με τη φανέλα της Ομόνοιας. Άλλωστε θεωρείται πλέον ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι με 69 γκολ σε 126 συμμετοχές και δύο «Χρυσά Παπούτσια». «Όχι δεν περίμενα να πετύχω τόσα πολλά. Είχα όμως τη βοήθεια του κόσμου, των προπονητών και των συμπαικτών μου και είμαι χαρούμενος με όσα πέτυχα και άφησα πίσω μου φεύγοντας», ήταν η απάντηση του για τις επιδόσεις του.

Το μόνο που μετανιώνει είναι που δεν… πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο

Στο ερώτημα ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη του στιγμή στα 4 χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο ήταν ξεκάθαρος: «Η καλύτερη μου στιγμή σίγουρα ήταν που κερδίσαμε το πρωτάθλημα και πήραμε εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν κάτι που οι οπαδοί μας το χρειάζονταν περισσότερο από τον καθένα, ενώ και το γεγονός ότι αποχώρησα με το κεφάλι ψηλά ήταν θετικό. Όσον αφορά τη χειρότερη μου στιγμή ήταν η τρίτη μου σεζόν, δεν τα έβρισκα με τον προπονητή και δεν μπορούσα να δώσω το καλύτερο για την ομάδα».

Η αποχώρηση του ήρθε εν μέσω κορωνοϊού και όπως μας είπε αυτό που ίσως μετανιώνει τώρα που έφυγε ήταν το γεγονός πως δεν πανηγύρισε όπως θα ήθελε μαζί με τον κόσμο. «Κερδίσαμε την πρώτη θέση πέρσι και το αποδείξαμε όλη τη σεζόν ότι το αξίζαμε. Αν πανηγυρίζαμε με τον κόσμο… κανονικά, θα ήταν ότι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Στα 4 χρόνια που έκατσε στην Κύπρο και την Ομόνοια είναι γεγονός πως αναπτύχθηκαν κάποια σενάρια με άλλες ομάδες όμως ο Άγγλος φορ απάντησε κοφτά: «Όχι δεν είχα ποτέ επαφή με άλλη κυπριακή ομάδα».

Ο Κάρβερ και ο… Μπεργκ!

Αφού το ξεκαθαρίσαμε και αυτό μιλήσαμε για τον καλύτερο προπονητή που είχε στην Ομόνοια και ψήφισε… Αγγλικά! «Ο καλύτερος κόουτς που είχα στην Κύπρο πιθανόν να ήταν ο Τζον Κάρβερ. Μου έδωσε την ελευθερία να είμαι ο εαυτός μου και με αγαπούσε τόσο πολύ».

Με αφορμή αυτή του την απάντηση για Κάρβερ τον ρωτήσαμε και την άποψη του για τον Χένινγκ Μπεργκ. «Πολύ καλός προπονητής, έχει καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα που παίζει καλά. Το απόλαυσα όσο έπαιζα για αυτόν, τον σέβομαι απεριόριστα», είπε ο πρώην φορ της Ομόνοιας. Για τον καλύτερο συμπαίκτη και πιο δύσκολο αντίπαλο δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση αφού τόνισε ότι κοιτάει τον εαυτό του και την ομάδα του γενικά, δεν θέλει να ξεχωρίσει κάποιο.

Όσον αφορά το καλύτερο γκολ κατά την άποψη του, από τα 69 που έβαλε με την Ομόνοια, ήταν αυτό με την ΑΕΚ στις 20 Νοεμβρίου του 2016, με το οποίο το τριφύλλι νίκησε με 2-1!

Βλέπει Ομόνοια για… τίτλο!

Πλέον έχοντας αποχωρήσει από την Κύπρο εδώ και λίγους μήνες και την Ομόνοια να έχει πετύχει τόσα πολλά, κυρίως στην Ευρώπη, λογικό ήταν να την παρακολουθεί ακόμη όμως η απάντηση του δείχνει πως ακόμη νιώθει μέλος αυτής της ομάδας. «Τους παρακολουθώ. Συνεχώς στέλνω μηνύματα στα παιδιά και στις καλές στιγμές αλλά και στις κακές. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανταμείφτηκαν μετά από μια τόσο καλή σεζόν», μας είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη μάχη του τίτλου θεωρεί ικανό το τριφύλλι να πάει μέχρι τέλους: «Σίγουρα μπορούν για τον τίτλο. Πλέον είναι σε καλή φόρμα η Ομόνοια και πιστεύω πως αν το κρατήσουν αυτό και στα πλέι-οφ θα τα καταφέρουν».

Η υπόσχεση του για το μέλλον και τα όμορφα λόγια για τον Πράσινο Λαό

Μετά από 4 χρόνια στην Κύπρο λογικό είναι να την νιώθει σαν το σπίτι του και όπως μας στο μέλλον μπορεί να τον ξαναδούμε. «Όντως πεθύμησα την Κύπρο, ήταν το σπίτι μου για 4 χρόνια. Ποιος ξέρει όμως στο μέλλον, όταν κρεμάσω τα παπούτσια και γίνω προπονητής ίσως έρθω ξανά» ανέφερε ο 34χρονος Άγγλος!

Για το τέλος φύλαξε το… καλύτερο με την ατάκα του για τον Πράσινο Λαό: «Σας ευχαριστώ όσο δεν φαντάζεστε, κάνατε εμένα και την οικογένεια μου χαρούμενους κάθε μέρα. Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να φέρουμε πίσω την περηφάνια σε έναν τεράστιο σύλλογο. Συνεχίστε να στηρίζετε τα παιδιά στην ομάδα»!