Home TOP NEWS Το δικό μας τυχερό αστέρι!

Το δικό μας τυχερό αστέρι!


Τα έργα επί ημερών Χένινγκ Μπεργκ είναι εκεί και κρίνονται. Παρακαταθήκη του Νορβηγού στην ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελούν σίγουρα οι ιστορικές επιτυχίες που κατέγραψε η ομάδα, η αγωνιστική της μεταμόρφωση, όλα αυτά που έφεραν την ανάταση στον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Σήμερα όλοι πίνουν νερό στο όνομα του προπονητή μας!

Κι όμως, λίγο καιρό πριν «έπαιξε» ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας θέμα προπονητή. Η ισοπαλία 0-0 με τον Ερμή, και ενώ είχαν προηγηθεί άλλα 4 ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, στα δύο μάλιστα καταγράφηκαν ήττες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αμφισβήτησης και της δυσπιστίας.

Είχα κι εγώ εκφραστεί πολύ επικριτικά, αφού αυτό που η ομάδα παρουσίαζε ήταν απογοητευτικό, αναρτώντας στην ιστοσελίδα μας, την επομένη του αγώνα στο ΓΣΠ με την ομάδα της Αραδίππου  άρθρο με τίτλο «Πελαγοδρομούμε και ο καπετάνιος… τον χαβά του»

Υπήρξαν κι αυτοί που το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και θεώρησαν ότι θα ήταν ορθότερο να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας ο Μπεργκ. Σε μία περίοδο όπου η ομάδα επιβάλλετο να μαζεύει βαθμούς για να αισθάνεται πιο άνετη στα συνεχόμενα ντέρμπι που ήταν στο πρόγραμμα, τους έριχνε στον κάλαθο των αχρήστων. Σε μία περίοδο στην οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ έπρεπε να δείχνει τις διαθέσεις της για ποδόσφαιρο επιβολής απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες, έδειχνε κυρίως αδυναμίες.

H ισοπαλία με τον Ερμή καταγράφηκε, ούτε ένα μήνα πριν. Είχαν προηγηθεί 8 παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη χωρίς νίκη. Τι άλλαξε από τότε;

Η ομάδα κέρδισε τον ΠΑΟΚ γράφοντας ιστορία, σημείωσε εύκολη νίκη επί του Αποέλ αλλάζοντας την ιστορία και μετά την άνευ σημασίας ήττα στην Ολλανδία… νίκη επί της Πάφου, εντυπωσιακό πέρασμα από την Πάφο κόντρα στην Καρμιώτισσα και πανεύκολη νίκη επί της Ανόρθωσης.

Εκεί που προσωπικά δεν πίστευα στην ανάκαμψη, η ΟΜΟΝΟΙΑ φαντάζει σήμερα, για πολλούς αλλά και για μένα, ως ένα εκ των φαβορί για τίτλο. Και όχι μόνο αυτό…

Αυτή τη φορά η δήλωση Χένινγκ Μπεργκ «είναι δύσκολο να έρθει στην ομάδα ποδοσφαιριστής καλύτερος από αυτούς που έχουμε» είναι τοποθέτηση απόλυτα ουσιαστική και κατανοητή. Είναι δήλωση την οποία, νομίζω, μπορεί να δεχτεί ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑτης αδιαμαρτύρητα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ένα μήνα προηγουμένως ήταν ομάδα με ελλείψεις που θα χρειαζόταν, πολλοί είπαν, 4 προσθήκες, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα δείχνει γεμάτη. Χρειάζεται έναν επιθετικό θα πουν οι πλείστοι αν ερωτηθούν τι θεωρούν ότι έχει ανάγκη να αποκτήσει η ομάδα.

Ο Μπεργκ έχει καταλήξει στις βασικές του επιλογές οι οποίες όχι μόνο αφορούν στους ποδοσφαιριστές του αλλά και στον σχηματισμό και τη φιλοσοφία του ποδοσφαίρου που θέλει η ομάδα του να αποδίδει στο γήπεδο. Και όλα αυτά συνέβησαν σε μία περίοδο στην οποία οι απουσίες ήρθαν μαζεμένες.

Αναγκαστικά ο Ασάντε πήγε στη κορυφή, ο Τιάγκο τοποθετήθηκε δεξιός μέσος ενώ αυτοί οι δύο μαζί με Παπουλή ως περιφερειακό επιθετικό και Τζιωνή ως αριστερό μέσο, μας έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας. Από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο εκπληκτικός στο κέντρο Κούσουλος, ο τρομερός στο δεξί άκρο της άμυνας Σέχου, ο «παντός καιρού» Χούμποτσαν προϋπήρχαν, όμως χανόντουσαν κι αυτοί στους πεταμένους βαθμούς.

Και επειδή το θέμα αφορά στον Χένινγκ Μπεργκ, καταθέτω την άποψη μου ευθαρσώς. Δεν είμαι προσωπολάτρης ωστόσο ο ενάμιση χρόνος της παρουσίας Μπεργκ στην ομάδα μας, το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παρουσίασε με… ένα λεωφορείο νέους παίκτες, η απίστευτη πρόσφατη αλλαγή προσώπου της ομάδας, όλες εκείνες οι συγκυρίες που έφεραν σήμερα την ΟΜΟΝΟΙΑ εδώ που είναι, με κάνουν ολοένα και περισσότερο να πιστεύω ότι πάνω από τον Νορβηγό, υπάρχει εκείνο το «αστεράκι» που τον ακολουθεί και τον προσέχει.

Διότι η σκληρή δουλειά, οι ικανότητες και το ταλέντο σου, σου δίνουν το δικαίωμα να φτάσεις εκεί που στο τέλος και η τύχη θα πρέπει να σου επιτρέψει για να ανέβεις. Μπορώ να παραθέσω κάμποσες «λεπτομέρειες» που λειτούργησαν υπέρ μας,  οι οποίες αν ερχόντουσαν αντίθετα, θα άλλαζαν όλη την ιστορία. Από πέρσι, το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε η νέα προσπάθεια, μέχρι σήμερα.

Υπήρξαν σίγουρα και οι λεπτομέρειες που λειτούργησαν εναντίον μας, σε αγώνες που δεν κερδίσαμε, όμως στα κρίσιμα σημεία είχαμε πάνω από εμάς εκείνο το «αστέρι».

Και ο Μπεργκ αποδεικνύεται… το τυχερό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

 

Χρίστος Ανδρονίκου