Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δρ.Καραγιάννης: “Ίσως να έρθουν ευχάριστες εκπλήξεις”

Δρ.Καραγιάννης: “Ίσως να έρθουν ευχάριστες εκπλήξεις”


O Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στον Super Sport FM 104 και στην εκπομπή «12 στα ΣΠΟΡ» για τα μέτρα στον αθλητισμό.

Οι τοποθετήσεις του:

Για την απελευθέρωση των μέτρων: «Θα υπάρξουν χαλαρώσεις, η επιδημιολογική μας εικόνα επιτρέπει κάτι τέτοιο. Επομένως θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο και θα ανακοινωθούν τα μέτρα αύριο».

Για την βελτίωση: «Είναι αισθητή η βελτίωση στην επιδημιολογική μας εικόνα. Από τα 908 που ήταν ο πιο ψηλός αριθμός, πέσαμε γύρω στα 250 κρούσματα ανά ημέρα, ενώ βλέπουμε πως με τα αυστηρότερα μέτρα, έπεσαν ακόμα πιο κάτω, γύρω στα 120, ενώ πιθανόν να δούμε και διψήφιο αριθμό. Φυσικά τα 100 κρούσματα είναι αρκετά υψηλός αριθμός, για να χαλαρώσουμε αυτόματα πολλές δραστηριότητες. Έτσι χρειάζεται σταδιακή χαλάρωση».

Για τον περιορισμό μετακίνησης: «Θα συνεχίσουν να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στην μετακίνηση, για τουλάχιστον ακόμα ένα χρονικό διάστημα. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αυξηθούν τα sms, από την στιγμή που ο κόσμος εργάζεται».

Για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία: «Υπάρχουν δύο εκδοχές, υπέρ και κατά, θεωρώ πως θα υπάρξει επιστροφή στα σχολεία, αλλά είναι θέμα του Υπουργείου Υγείας και θα συζητηθεί αύριο. Όσον αφορά τις δραστηριότητες, κάτι θα υπάρξει και εκεί, αλλά με κάθε επιφύλαξη».

Για τις πληροφορίες περί επιστροφής στις προπονήσεις: «Μπορεί να υπάρξει επιστροφή, σε ατομικές προπονήσεις ή μπορεί και σε κάτι περισσότερο».

Για το λόγο της αναστολής των ακαδημιών: «Από τις ιχνηλασίες προέκυψε πως τα θετικά κρούσματα που εμφανίστηκαν σε σχολεία, προέρχονται από τις απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών, όχι απαραίτητα τον αθλητισμό. Όμως υπήρξε περίπτωση που προήλθε κρούσμα από την κολύμβηση. Στην Λεμεσό, ο ιός πήγε σε τρία σχολεία λόγω αυτών των δραστηριοτήτων. Γι αυτό και έγινε η αναστολή των προπονήσεων των ακαδημιών».

Για την συνάντηση με τον Σύνδεσμο Γονέων Ανηλίκων: «Μας προσέγγισε ο σύνδεσμος, μας εξήγησαν το πρωτόκολλο, το οποίο έχει πάει στην επιτροπή και είναι πλέον στα χέρια του Υπουργείου για την απόφαση».

Για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν: «Ας περιμένουμε μέχρι αύριο, ίσως να έρθουν ευχάριστες εκπλήξεις»!