Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Επανέρχονται οι «μικροί» για τις 14 ομάδες

Επανέρχονται οι «μικροί» για τις 14 ομάδες


Την πληροφόρηση παραθέτει η ιστοσελίδα balla.com.cy. Μάλιστα έχει εξασφαλίσει δηλώσεις του προέδρου του Ερμή Λουκά Φανιέρου ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα επανέλθει, από τους «μικρούς», το θέμα των 14ων ομάδων στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά:

Έτοιμα να περάσουν στην αντεπίθεση τα μικρά ποδοσφαιρικά σωματεία και μάλιστα έχουν οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε είναι πολύ πιθανές νέες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα τελευταία 24ωρα, είναι σε εξέλιξη μία συνεργασία των μικρών ομάδων στις οποίες πολύ πιθανόν να ενταχθούν και άλλοι φορείς, όπως είναι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και προπονητές για να στηρίξουν εκ νέου το αίτημα για να μείνουν 14 οι ομάδες στην α΄κατηγορία.

Συγκεκριμένα, θα στηρίξουν την επιθυμία και το αίτημα τους βασισμένοι στο μεγάλο και συναρπαστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το πρωτάθλημα α΄κατηγορίας κάτι που φαίνεται από την έκβαση, τόσο της μάχης για την ανάδειξη του πρωταθλητή, όσο και για τον υποβιβασμό.

Τις πληροφορίες αυτές μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ερμή Αραδίππου με τον οποίο επικοινωνήσαμε και τον ρωτήσαμε αν όντως ισχύει.

«Είναι πραγματικότητα. Έχουμε οργανωθεί και είμαστε πολύ δυνατοί. Βλέπουμε ότι πάνε κάποιοι να αδικήσουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο και επειδή αυτοί που θέλουν να το αδικήσουν είναι μειοψηφία, θα προσπαθήσουμε να τους αποτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φανιέρος που ξεκαθάρισε ότι μειοψηφία εννοεί τα σωματεία που στην πρόσφατη συνέλευση της ΚΟΠ τάχθηκαν υπέρ των 12 ομάδων.

Μπορείτε δηλαδή από εδώ και πέρα να αλλάξετε εκ νέου το καθεστώς διεξαγωγής του πρωταθλήματος;
«Αυτός θα είναι ο στόχος μας. Δεν το κάνουμε επειδή κινδυνεύει π.χ ο Ερμής ή άλλη ομάδα, παρά μόνο γιατί αυτό είναι το σωστό και δίκαιο. Θέλουμε τουλάχιστον τις 14 ομάδες και θα το απαιτήσουμε δυναμικά από την ΚΟΠ που πρέπει με τη σειρά της να δει ποιο είναι το συμφέρον του ποδοσφαίρου μας».

Μα πως είναι δυνατόν να αλλάξετε εκ νέου την απόφαση;
«Έχουμε δίπλα μας, τόσο τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, όσο και τους Κύπριους προπονητές. Ξέρετε πόσοι από αυτούς κινδυνεύουν να χάσουν δουλειές και συμβόλαια αν μειωθούν οι ομάδες;»

Δηλαδή τι μπορούν να κάνουν για να αποτρέψουν τις 12 ομάδες;
«Μέχρι και αποχή μπορεί να αποφασίσουν. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το καθεστώς στο οποίο μας υποχρεώνουν να μπούμε η μειοψηφία των σωματείων».

Με την ΚΟΠ, έχετε μιλήσει;
«Μιλήσαμε θα μιλήσουμε ξανά και περιμένω ότι θα καταλάβει η ομοσπονδία ποιο είναι το συμφέρον του ποδοσφαίρου. Θέλω να σας πως σε πολύ φιλικό τόνο ότι είμαστε τόσο πολύ οργανωμένοι και αποφασισμένοι σε σημείο που να περιμένετε σημαντικές εξελίξεις».

Αν αντιδράσουν όμως τα άλλα σωματεία που υποστήριξαν τις 12 ομάδες;
«Ας κάνουν ότι θέλουν. Εμείς είμαστε πολλοί και χωρίς εμάς δεν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα, όπως το θέλει η ΚΟΠ. Και να σας πω κάτι ακόμα; Ποιοι μεγάλοι δηλαδή; Αυτοί που αντιδρούν όποτε τους συμφέρει; Είδα και άκουσα χθες βράδυ, τον κύριο Νίκο Κίρζη να χαρακτηρίζει ένα διαιτητή ανεπιθύμητο αμέσως μετά τον αγώνα. Τον άκουσε η ΚΟΠ; Θα τον τιμωρήσει; Είναι σωστό ένας πρόεδρος μεγάλου σωματείου να στιγματίζει και να προσβάλλει τους διαιτητές με τέτοιο τρόπο; Πείτε μου αν το έκανε ο Φανιέρος, ή ο Κίκης, ή ο Καραβίδας τι θα λέγατε και τι θα γράφατε. Περιμένω να δω και την ομοσπονδία πως θα τιμωρήσει τον πρόεδρο του Απόλλωνα».

Εσείς τι λέτε για το θέμα των ξένων διαιτητών;
«Διαφωνώ έντονα. Γιατί ο κύριος Κίρζης δεν ζήτησε ξένους διαιτητές πριν ένα μήνα, ή πριν δύο βδομάδες; Και για ποιο λόγο η ΚΟΠ να συζητήσει αυτό το θέμα; Με το ίδιο σκεπτικό θέλουμε να κάτσει και να ασχοληθεί με τα δικά μας αιτήματα και να λάβει σοβαρά υπόψη την απαίτηση μας για να μην μειωθούν οι ομάδες».