Home TOP NEWS Match Report: Διαπιστευτήρια τίτλου με μεγάλη νίκη και εδραίωση στη κορυφή

Match Report: Διαπιστευτήρια τίτλου με μεγάλη νίκη και εδραίωση στη κορυφή


Τεράστια νίκη πανηγύρισε απόψε στο Τσίρειο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα γκολ των Λοϊζου και Τσέποβιτς μας έδωσαν το τρίποντο το οποίο μας εδραιώνει στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ αυξήσαμε τη διαφορά από την ΑΕΛ στους 4 βαθμούς.

Δεχθήκαμε νωρίς το γκολ στο Τσίρειο και κάναμε λίγο χρόνο όπως ήταν φυσιολογικό να βρούμε τα πατήματα μας στο γήπεδο. Από το 15 λεπτό όμως και μετά, όταν καταφέραμε να πιάσουμε απόδοση είμαστε κυρίαρχοι στο γήπεδο και στο 25ο λεπτό βρήκαμε το γκολ της ισοφάρισης με τον Λοϊζου. Πιέσαμε μάλιστα έντονα στη συνέχεια για να σκοράρουμε ξανά, ήμασταν συνεχώς μπροστά στην περιοχή της ΑΕΛ και δείξαμε πόσο θέλουμε τη νίκη απόψε. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα στο τέλος όταν κερδίσαμε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Τσέποβιτς σκοράροντας για το 2-1. Η ΑΕΛ πάντως , πέραν του γκολ, απέιλησε ελάχιστα.

Στο δεύτερος μέρος η ΑΕΛ βγήκε μπροστά για να πιέσει, βρήκε φάσεις για να σκοράρει, είχαμε κι εμείς τις φάσεις μας για γκολ όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Το Α’ ημίχρονο

Επανέφερε την εντεκάδα των προηγούμενων αγωνιστικών ο Μπεργκ. Ο Φαμπιάνο στο τέρμα, Λούφτνερ και Χούμποτσαν στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Λέτσιακς και δεξιάο Σέχου. Στο κένττο δίδυμο έβαλε τους Γκόμεθ και Κούσουλος, τον Τιάγκο αριστερά στο κέντρο και τον Λοϊζου δεξιά και στην επίθεση τους Ασάντε και Τσέποβιτς.

Πριν καλά καλά αρχίσει το παιχνίδι η ΑΕΛ βρήκε γκολ, μόλις στο δέυτερο λεπτό. Ο Τεϊσέϊρα πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με γυριστό σουτ ανοίγοντας το σκορ και αλλάζοντας τα δεδομένα του παιχνιδιού από νωρίς.

Κράτησε ακολούθως μπάλα η ΟΜΟΝΟΙΑ και προσπάθησε να επιτεθεί όμως ήταν η ΑΕΛ αυτή που βρήκε την καλή ευκαιρία στο 12ο λεπτό όταν ο Σέχου έδωσε πάσα στον Μαέ ο οποίος έξω από την περιοχή μας έκανε σουτ πάνω στον Φαμπιάνο.

Στο 17ο λεπτό ο Ασάντε πήρε μπαλιά από τον Τιάγκο βγήκε απέναντι από τον Βοζίνια, έδωσε δίπλα στον Τσέποβιτς ο οποίος έκανε προβολή και σκόραρε όμως δόθηκε οφσάιντ.

Στο 20ο λεπτό ο Κούσουλος δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για μαρκάρισμα από πίσω στον Τόρες.

Στο 25ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Τσέποβιτς, αυτός είδε την κίνηση του Λοϊζου στον κεντρικό διάδρομο, αυτός πήρε μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε μία προσποίηση, σούταρε στη γωνία του Βοζίνια και ισοφάρισε.

Στο 33ο λεπτό ο Τσέποβιτς πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Λοϊζου όμως επέλεξε να τελειώσει με πλασέ έξω από την περιοχή το οποίο ήταν αδύναμο και πήγε στον Βοζίνια.

Στο 36ο λεπτό κερδίσαμε φάουλ πλάγια δεξιά κοντά στην περιοχή του Βοζίνια, το εκτέλεσε ο Γκόμεθ απευθείας όμως απέκρουσε ο Βοζίνια δύσκολα.

Στο 41ο λεπτό ο Γκόμεθ εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ με τον Βοζίνια να αποκρούει σε κόρνερ δύσκολα.

Στη δεύτερη εκτέλεση η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντανίλο έπαιξε με το χέρι, η φάση πήγε στο VAR και δόθηκε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Τσέποβιτς και σκόραρε.

Ο Ασάντε δέχθηκε κάρτα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Μπήκε στην επανάληψη για να αντιδράσει και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος όταν ο Έουλερ έκανε καλή ντρίμπλα από αριστερά, έδωσε για τον Τόρες ο οποίος έκανε βολέ πάνω από την εστία του Φαμπιάνο.

Στο 50ο λεπτό ο Τιάγκο δέχθηκε την κάρτα για μαρκάρισμα στον Μηνά Αντωνίου.

Εκπληκτική φάση έγινε στο 54ο λεπτό όταν ο Κούσουλος από 35 μέτρα εξαπέλυσε έναν κεραυνό αναγκάζοντας τον Βοζίνια σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 58ο λεπτό οι Τιάγκο, Σκόμεθ και Λέτσιακς συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Λέτσιακς μπήκε στην περιοχή, έκανε πάσα παράλληλη, άγγιξε τη μπάλα αμυντικός, πήγε κάτω από τα πόδια του Βοζίνια και δεν πρόλαβε ο Ασάντε να αγγίξει τη μπάλα μπροστά στο κενό τέρμα και να σκοράρει. Πρόλαβε και άρπαξε τη μπάλα ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

Στο 65ο λεπτό ο Μηνάς Αντωνίου έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ από ελαφρώς πλάγια θέση έξω από την περιοχή δυσκολεύοντας πολύ τον Φαμπιάνο ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Σάντος έκανε κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει έξω και να χάνει η ΑΕΛ μεγάλη ευκαιρία.

Στο 73ο λεπτό η ΑΕΛ βγήκε πολύ απειλητικά μπροστά και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ριέρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Μηνάς Αντωνίου, πλάσαρε στη γωνία του Φαμπιάνο ο οποίος έπεσε και απέκρουσε.

Στο 77ο λεπτό ο Μπεργκ έκανε τριπλή αλλαγή βάζοντας Παπουλή, Ντόυρις και Τζιωνή βγάζοντας Ασάντε, Τσέποβιτς και Τιάγκο.

Στο 80ο λεπτό ο Κούσουλος επιχείρησε ξανά ένα σουτ από απόσταση όμως δεν βγήκε στόχο.

Στις καθηστερήσεις η ΑΕΛ κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε κεφαλιά ο Μηνάς Αντωνίου για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο.

Η αψιμαχία των Ντούρις και Αβντιγιάι έφερε κόκκινη και για τους δύο.

Έκανε αλλαγή στην αλλαγή ο Μπεργκ στο τέλος βγάζοντας τον Παπουλή βάζοντας τον Λανγκ.