Home TOP NEWS Match Report: Τεράστια νίκη με ανατροπή και η κορυφή παραμένει πράσινη

Match Report: Τεράστια νίκη με ανατροπή και η κορυφή παραμένει πράσινη


Πολύ μεγάλη νίκη πήρε απόψε η ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με 3 βαθμούς από τον Απόλλωνα ενώ η ΑΕΛ είναι από απόψε εκτός της μάχης του τίτλου. Τεράστια επιτυχία σε ένα ματς που έδειχνε να μην μας βγαίνει ωστόσο η μαχητικότητα της ομάδας μας, η προσωπικότητα της, οι αντοχές της τη φέρνουν απόψε να πανηγυρίζει ένα τεράστιο τρίποντο.

Το νικητήριο γκολ ο Τζιωνής, η χρυσή αλλαγή του Μπεργκ στο 90ο λεπτό.

Έβαλε το γκολ η ΑΕΛ νωρίς στο παιχνίδι και μας έδωσε γήπεδο. Δυσκολευτήκαμε αφάνταστα να δημιουργήσουμε φάσεις στο πρώτο μέρος, σε ένα ματς το οποίο κύλησε σε αργό ρυθμό. Μάλιστα αν στο τέλος του ημιχρόνους δεν έκανε μεγάλη απόκρουση ο Φαμπιάνο και γινόταν το 2-0 τότε το ματς θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γυρίσει.

Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε δυνατά και ισοφαρίσαμε νωρίς με τον Μποτεάκ. Είχαμε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Λέτσιακς όμως όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΛ ήταν αυτή που κρατούσε περισσότερο τη μπάλα.

Εμείς όμως είχαμε την τελευταία λέξη στο παιχνίδι με τον Τζιωνή ο οποίο σκόραρε ίσως το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του έως τώρα.

Πολύ μεγάλη νίκη και πράσινη η κορυφή…

Α’ Ημίχρονο

Μοναδική αλλαγή από τον Μπεργκ απόψε, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, η τοποθέτηση του Χούμποτσαν στη θέση του Λανγκ, με τον Σλοβάκο να παίζει δίπλα στον Λούφτνερ. Σέχου και Λέτσιακς στα άκρα της άμυνας ενώ οι Γκόμεθ και Κούσουλος στο κέντρο. Λίγο πιο μπροστά από αυτούς τοποθετήθηκε ο Παπουλής, στα άκρα της επίθεσης οι Τιάγκο και Μποτεάκ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Τσέποβιτς.

Στα πρώτα λεπτά ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή που πλησίασε την αντίπαλη περιοχή. Ήταν κάπως αργός ο ρυθμός του παιχνιδιού όμως στην πρώτη της ευκαιρία η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Μαέ.

Στο 9ο λεπτό έκανε λάθος μαρκάρισμα πίσω από το κέντρο ο Λούφτνερ, του ξέφυγε ο επιθετικός της ΑΕΛ, έφτσε μέχρι την περιοχή μας και πλάσαρε τον Φαμπιάνο στη γνωία του.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε με τον Παπουλή στο 16ο λεπτό. Πήρε πάσα από τον Τιάγκο με το κεφάλι, βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε ένα πλασέ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Βοζίνια.

Άλλη μία φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ δευτερόλεπτα αργότερα με ένα πλασέ από τον Κούσουλο έξω από την περιοχή το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Βοζίνια.

Απείλησε στο 25ο λεπτό η ΑΕΛ με τον Μαέ να ξεφεύγει από τον Λούφτνερ, ποήγε να δώσει πάσα στον επερχομενο Τόρες όμως πρόλαβε να διώξει ο Χούμποτσαν.

Στο 29ο λεπτό ο Τιάγκο κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημέιο έξω από την περιοχή της ΑΕΛ. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Μποτεάκ ο οποίος έστειλε την μπάλα στο τοίχος.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε στο 31ο λεπτό από τον Γκουίντα σε μία φάση στην οποία άφησε πλεονέκτημα με τον Ντανίλο να ανεβαίνει και να κάνει άστοχο σουτ έξω από την περιοχή μας.

Επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή έκανε ο Μαέ στο 36ο λεπτό το οποίο ήταν άστοχο.

Στο 45ο λεπτό έκανε μεγάλη απόκρουση ο Φαμπιάνο ο οποίος μας κράτησε ζωντανούς στο παιχνίδι.

Β Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές μπήκε στην επανάληψη η ΟΜΟΝΟΙΑ ωστόσο με αποφασιστικότητα να επιτεθεί.

Στο 49ο λεπτό, ο Παπουλής κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Τιάγκο, πέρασε η μπάλα από όλους, έτρεξε ο Τσέποβιτς και πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει εκτός, είδε κίνηση από τον Μποτεάκ στην περιοχή, του έστειλε μία δυνατή μπαλιά και στην κίνηση ο Μποτεάκ πέτυχε ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα δύσκολο γκολ.

Λίγο αργότερα ο Λέτσιακς πήρε μπαλιά από τον Γκόμεθ, έκανε γύρισμα άγγιξε τη μπάλα ο Τεισέιρα, η μπάλα πηγαινε στα δίκτυα όμως απέκρουσε ο Βοζίνια με το πόδι.

Έχασε ευκαιρία στο 65ο λεπτό ο Μαέ, όταν εκτελέστηκε φάουλ στην περιοχή μας, δεν έδιωξε καλά ο Σέχου, ο Μαέ βρέθηκε με τη μπάλα μπροστά του, έκανε βολέ άστοχο, από πολύ ευνοϊκή θέση.

Στο 69ο λεπτό οΤόρες έκανε μπαλιά από δεξιά, πετάχτηκε ο Μαέ και έκανε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα έξω.

Στο 78ο λεπτό ο Λανγκ και ο Τζιωνής έδωσαν τη θέση τους στους Χούμποτσαν και Παπουλή.

Στο 80ο λεπτό ο Μπεργκ απέσυρε τον Τσέποβιτς και έβαλε στη θέση του τον Ντούρις.

Στο 82ο λεπτό έχασε ευκαιρία η ΑΕΛ με τον Άντονι Γεωργιου ο οποίος σούταρε χαμηλά σημαδεύοντας τη γωνία της εστίας μας όμως η μπάλα για λίγο πέρασε έξω

Στο 85’ ο Τζιωνής κέρδισε φάουλ από πλάγια θέση κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Από αριστερά το εκτέλεσε ο Τιάγκο.

Στο 90ο λεπτό ήταν η στιγμή του Τζιωνή. Πήρε μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, απέφυγε με την ταχύτητα του δύο παίκτες της ΑΕΛ, σούταρε από δύσκολο σημείο για πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ.