Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όταν ο Νίκος Χαραλάμπους χόρευε ζεϊμπέκικο και του βαρούσαν παλαμάκια θρύλοι των...

Όταν ο Νίκος Χαραλάμπους χόρευε ζεϊμπέκικο και του βαρούσαν παλαμάκια θρύλοι των “αιωνίων”


Ένα όμορφο θέμα δημοσιεύσε σήμερα η ιστοσελίδα goal.philenews.com το οποίο μας γυρίζει πίσω στο μακρινό 2000, όταν παλαίμαχοι των δύο “αιωνίων” αντιπάλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Αποέλ διασκεδάζουν μαζί ύστερα από ένα ντέρμπι, με το Νίκο Χαραλάμπους να χορεύει ζεϊμπέκικο και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να του βαρούν παλαμάκια.

Το σχετικό δημοσίευμα:

“Πίσω στο μακρινό 2000. Μια νύχτα που παλαίμαχοι των δύο αιώνιων αντιπάλων, διασκεδάζουν μαζί ύστερα από ένα ντέρμπι. Ο Νίκος Χαραλάμπους χορεύει με λεβεντιά ένα ζεϊμπέκικο. Παλαμάκια βαρούν ο Ανδρέας Στυλιανού του ΑΠΟΕΛ, ο Ανδρέας Κανάρης της Ομόνοιας, ο Νίκος Αγαθοκλέους του ΑΠΟΕΛ, ο Δημήτρης Χιώτης του ΑΠΟΕΛ, ο Δρόσος Καλοθέουτης Ομόνοιας και ο Χριστάκης Αδάμου, επίσης της Ομόνοιας.

Την ανέσυρε ο φωτογράφος Δημήτρης Βαττής από το αρχείο του, μετά τον θάνατο την περασμένη Τετάρτη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. «Η ιστορία κατατάσσει τον Νίκο Χαραλάμπους ως έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην 73χρονη διαδρομή της Ομόνοιας», έγραψε η Goal σε σχετικό δημοσίευμα της και δεν προκύπτει μόνο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και από την προσωπικότητα και τον δυναμισμό που έβγαζε στα γήπεδα. Άφησε εποχή αγωνιζόμενος στην Ομόνοια για 9 χρόνια, φορώντας τον αριθμό 10 στην πλάτη. Ήταν το «10 το καλό» στη δεκαετία του 1970, στην οποία το «τριφύλλι» σάρωνε τους τίτλους. Γεννημένος τον Ιανουάριουτου 1950, άρχισε να παίζει μπάλα στην Ομόνοια το 1969 και μέχρι το 1978 κατέγραψε 289 συμμετοχές. Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, ενώπέτυχε 56 τέρματα.

Φόρεσε 19 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της Κύπρου. Είχε σκοράρει, μάλιστα, σε αγώνα της χώρας μας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, το 1971, ένα από τα σημαντικότερα τέρματα της ποδοσφαιρικής του πορείας. Ηγετική φυσιογνωμία, διέθετε εξαιρετική φυσική κατάσταση και γι’ αυτό απουσίασε από ελάχιστα παιχνίδια της ομάδας. Ξεχώριζε για την υψηλή τεχνική κατάρτιση, την ποδοσφαιρική ευφυΐα και το δυνατό του σουτ».

Η προσφορά του Νίκου Χαραλάμπους συνεχίστηκε κι από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Παλαιμάχων, αλλά και σημαίνων στέλεχος της διοίκησης. Σε δύσκολους καιρούς, μάλιστα, διετέλεσε και υπηρεσιακός πρόεδρος”.

Πηγή:goal.philenews.com