Home TOP NEWS Τι υποστηρίζει ο Παπαχαραλάμπους για τον Σταύρο Παπασταύρου

Τι υποστηρίζει ο Παπαχαραλάμπους για τον Σταύρο Παπασταύρου


Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Super sport FM 104.0 παραχώρησε ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Το φρονιμότερο είναι να φύγει κάθε σκιά από την κάθε υποψία. Όντως η προηγούμενη επιτροπή έδωσε τροφή στα ΜΜΕ και το κάλυψαν τα ΜΜΕ. Όλα ξεκίνησαν από την δική μου θέση για τον κύριο Παπασταύρου, ότι δεν έδωσε κατάθεση, που δεν έδωσε. Ο κύριος Παπασταύρου δεν έδωσε ποτέ κατάθεση και δεν τον άκουσα ποτέ να λέει ότι έδωσε κατάθεση. Μεσολάβησε μέσω του κύριου Καρτακούλη έδωσε ένα βίντεο, για αυτό το βίντεο USB δεν είχα εγώ υπόψη μου και ο κύριος Σαββίδης το παρουσίαζε ως κατάθεση. Όταν έφτασε η θηλιά στον κόμπο, έγινε αμέσως ανάμειξη του κύριο Παπασταύρου κάτω από άλλη ιδιότητα ζητώντας την παραίτηση μου χωρίς κανέναν λόγο. Αφού επέμενα, βγήκε το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση, κάτι το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο, και συνέχισα να επιμένω εγώ, ο κύριος Λουκαΐδης οδήγησε το θέμα στην Βουλή. Πως μπορείς να το κάνει αυτό, την στιγμή που δεν υπήρχε κατάθεση, που και να υπήρχε εγώ δεν την είδα. Για τέσσερις ώρες σπαταλούσε τον χρόνο της Βουλής και εμείς προσπαθούσαμε να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες για μια κατάθεση που δεν έχει γίνει. Ο κύριος Σαββίδης είχε συλλέξει πρακτικό συλλογής πληροφοριών και το δράμα αναφέρει μέσα στο πρακτικό, ενώ ήταν στην Αμερική ο κύριος Παπασταύρου, κατόπιν αιτήματος η οπτικογραφημενη κατάθεση του είναι πρόσβαση μόνο με κωδικό δικό του και από τον κύριο Σαββίδη. Ενώ το αποκαλούν έτσι μετά του δίνουν την σημασία μιας κατάθεσης. Και ερωτώ αφού ήταν κατάθεση γιατί δεν κάνουν αναφορά στην κατάθεση Παπασταύρου; Το βιντεάκι κάλυπτε και αυτό. Ο κύριος Παπασταύρου είχε ένα βίντεο και πιστεύω είναι αυτό για το οποίο έκανε καταγγελία και το έκανε χρήση προς την επιτροπή. Διαλύθηκε μια επιτροπή γιατί ο κύριος Παπασταύρου δεν είχε την τόλμη να πει «ναι έδωσα κατάθεση». Από την άλλη είχε τον κύριο Σαββίδη να περιφέρεται σε όλα τα κανάλια και να μιλάει για κατάθεση που τα όσα αναφέρει σε αυτήν αγγίζουν τον Αμαζόνιο».

«Κανένας δεν γνωρίζει τι έχει στα χέρια του ο κύριος Σαββίδης γιατί θα μείνει εκτεθειμένος ο κύριος Παπαχαραλάμπους και ο κύριος Σαββίδης και το ΑΚΕΛ και περισσότερο ο κύριος Λουκαΐδης. Δεν υπάρχει κατάθεση και η δυσκολία τώρα είναι εάν ο κύριος Σαββίδης ολοκληρώσει την έρευνα για αυτό το βιντεάκι είναι υποχρεωμένος να πάρει κατάθεση από τον κύριο Παπαχαραλάμπους, χωρίς αυτό δεν βγαίνει πόρισμα».

«Η Αστυνομία όταν στάλθηκε το πόρισμα του κύριου Σαββίδη στο οποίο διαφωνούσα που δεν έκανε αναφορά στην κατάθεση, το θεώρησε ότι δεν υπάρχει και ζήτησαν κατάθεση από όλους μας και ο κύριος Παπαχαραλάμπους περιορίστηκε μόνο στο θέμα του ασυμβίβαστου, το θέμα Ουζόχο. Ο πρόεδρος της Δοξας, Κώστας Χριστοδούλου, προθυμοποιήθηκε να δώσει κατάθεση, είχα κουραστεί από το πόσες φορές μου το είπε αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν αποφάσισε η επιτροπή ότι βάση των στοιχείων του κύριου Σαββίδη πάμε για έρευνα, από μόνος του το έκανε».

«Εγώ θα το πω ευθέως, ένας λόγος που με ανάγκασε να εγκαταλείψω την επιτροπή ήταν για να σώσω την αξιοπρέπεια μου και ότι δεν σταματούσαν οι παρεμβάσεις από ΑΚΕΛ και κρατούντες. Παράγοντες του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητούσαν το οτιδήποτε χωρίς να ξέρουν ότι ο ΠτΔ δεν μπορούσε να πάψει τον πρόεδρο της επιτροπής. Το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να διαχωρίσει τον αθλητισμό από τον πολιτισμό και εμπλέκεται στα της Ομόνοιας, η οποία έχει επενδυτή. Δεν έχω κάτι με την Ομόνοια. Φανταστείτε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να βγάζουν ανακοινώσεις για άλλες ομάδες, πρέπει να σταματήσουν αυτά. Δεν μπορεί το ΑΕΚΛ να επιμένει για την έρευνα από την στιγμή που όσα κάνει ο κύριος Σαββίδης είναι παράνομα και παράτυπα. Του είπαν να συνεχίσει του κύριου Σαββίδη».

«Ο κύριος Σαββίδης διορίστηκε από την προηγούμενη επιτροπή καθότι ήταν μέλος, δεν μπορεί η επιτροπή να ορίσει εξωτερικούς. Οι κανονισμοί που λέω είναι μια δύσκολη διαδικασία. Ο κύριος Σαββίδης σε ποιον θα παραδίδει τα πορίσματα του; Στην παλιά που τον διόρισε ή στην νέα; Αν συνεχίσει πρέπει να πάρει κατάθεση του κύριου Παπαχαραλάμπους και μετά να πάρει και από άλλους οι οποίες να καταστήσουν τον κύριο Παπαχαραλάμπους κατηγορούμενο. Οι δικηγόροι που θα αναλάβουν θα δεχθούν ως νόμιμα και νομότυπα τα αποτελέσματα; Εγώ σας λέω ότι κάνει ο κύριος Σαββίδης από εδώ και πέρα, θα είναι παράνομο και παράτυπο. Δεν είναι ο ΠτΔ που αποφασίζει αλλά η επιτροπή από μόνη της. Δεν διόρισε επιτροπή απλά του είπε συνέχισε με τους όρους της παλιάς, αλλά εμείς δεν τον ορίσαμε να ερευνήσει. Εγώ άκουσα τον κύριο Λουκαΐδη να λέει ότι πιστεύει ότι ο Πρόεδρος θα τηρήσει την υπόσχεση του στον Σαββίδη, συνειδητοποίησε ότι μιλάμε για ανεξάρτητο θεσμό; Την επιτροπή δεν την αγγίζει κανένας και ήταν ένα από τα βάσανα μου γιατί η επιτροπή μου δεν είχε αυτή την ανεξαρτησία. Υπήρξε εμπλοκή για τα χατίρια του κύριου Παπασταύρου και ένα κόμμα να υποστηρίζει αυτή την εμπλοκή».

«Βεβαίως νιώθω θιγμένος και δεν περίμενα ότι οι κυβερνόντες θα έδιναν πίστη στον κύριο Κίρζη και στον κύριο Χαμπουλά και ότι ένα ΑΚΕΛ θα έκανε αυτές τις τοποθετήσεις. Είναι πρωτάκουστο ο Πρόεδρος να θέλει να συνεχίσει ο κύριος Σαββίδης ενώ δεν είναι μέλος καμιάς επιτροπής και να το επαναλαμβάνει και το κόμμα και να δέχεται και επίσκεψη ο Πρόεδρος για αυτό το κομμάτι και αν το σκεφτεί κάποιος για αυτό το πρόσωπο είναι καθόλα παράνομο. Αν αύριο ο κύριος Παπασταύρου πει ότι αλλάζει κωδικό θα είναι άχρηστο το βίντεο για τον κύριο Σαββίδη».

«Εγώ λέω δεν γίνεται να ρίχνεις πυραύλους από την Αμερική, αφού ήρθες και καλά έκανες, έλα και κάθισε ενώπιων της καινούργιας επιτροπής και δώσε τα όλα υπό μορφή κατάθεσης για να ξεκινήσουν δουλειά. Δεν γίνεται να μου βάζει όρους πως θα κάνω την έρευνα μου, ποιος είναι ο κύριος Παπασταύρου δεν καταλαβαίνω. Όταν ηγείσαι μιας ομάδας όπως η Ομόνοια, γιατί φοβάσαι να δώσεις κατάθεση αφού θέλεις να εξαλείψουμε την διαφθορά. Και να φοβάται, δεν μπορούμε μόνο με οπτικό, πρέπει να δοθεί κατάθεση από τον ίδιο. Ο κύριος Πογιατζής είναι έντιμος όπως και τα υπόλοιπα μέλη. Πιθανόν κάποιοι να έχουν κάποιες ανοχές, εγώ δεν θα μπορούσα να έχω ανοχές, εγώ δεν θα μπορούσα να δεχθώ επειδή είπε ο Πρόεδρος ότι θα συνεχίσει ο κύριος Σαββίδης, εντελώς παράνομο, να συνεχίσει. Ή να λέει ένα κόμμα εύχομαι να τηρήσει την υπόσχεση του ο πρόεδρος. Αυτό και αν είναι διαπλοκή, από εδώ και μόνο «αρρωσταίνει» η διαδικασία».

Για τις χθεσινές δηλώσεις του ΠτΔ: «Με όλο το θάρρος και την εμπειρία μου, είναι καιρός να σταματήσουμε να λέμε λόγια. Εγώ το επαναλαμβάνω, η επιτροπή έπρεπε να διοριστεί όταν όλα ήταν ρυθμισμένα, στο πλαίσιο λειτουργία της. Στον ορισμό του κύριου Μύρωνα Νικολάτου, φαντάστηκες να λέει ο πρόεδρος θα ρυθμίσω την λειτουργία της πως γίνεται, ακόμη δεν υπάρχει ο χώρος τα άτομα, τι τα λέμε αυτά. Η εξαγγελία του Προέδρου και αυτά που είπε αν ήθελε να τα κάνει γιατί δεν τα έκανε με την δικιά μας επιτροπή; Και λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό. Η ευκολία με τη οποία οι παράγοντες που προσεγγίζουν τους διοικούντες είναι κακό. Κακώς τόσο η Ανόρθωση όσο και ο Απόλλωνας, ήθελαν την προστασία του ΠτΔ. Αν κάθε ανεξάρτητη αρχή δέχεται επίθεση για να την κάνουν «τέττε» τότε πως θα προχωρήσει;»

«Αν προσέξετε όποια ομάδα είναι πρώτη έχει τα λιγότερα παράπονα οπότε τον καθένα τον ενδιαφέρει μόνο η ομάδα του. Φέραμε ξένο διαιτητή και έκανε την τέλεια διαιτησία, ίσως την καλύτερη που είδα, όμως εκείνοι οι οποίοι θέλουν να τα βλέπουν μαύρα πιθανόν να λένε ότι είναι η χειρότερη. Δεν είναι μόνο η ομάδα μας, αυτό το μήνυμα το έστειλα στον κύριο Παπασταύρου, δεν έκανε επένδυση για να καθαρίσει ο τόπος αλλά για να κερδίσει, δεν είναι κακό, αλλά να μην το παρουσιάζει ότι θέλει να προστατέψει το κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά την δικιά του ομάδα».