Home TOP NEWS Post Game: Στην κορυφή, σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, με καλή ψυχολογία… σκεφτόμαστε...

Post Game: Στην κορυφή, σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, με καλή ψυχολογία… σκεφτόμαστε το επόμενο!


Έκανε πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έδειξε από την αρχή του αγώνα τις προθέσεις της επιβάλλοντας το ρυθμό της και κάνοντας το παιχνίδι της. Ήταν αυτή που βρισκόταν συνεχώς εντός και εκτός της αντίπαλης περιοχής, που δημιουργούσε φάσεις για γκολ, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της για νίκη.

Μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα το πρώτο της γκολ, αν και το σημείο στο οποίο τα κατάφερε ήταν κρίσιμο. Στο τέλος του ημιχρόνου, σε ένα σημείο στο οποίο η Ανόρθωση έδειχνε να κρατάει καλά στην άμυνα.

Το δεύτερο μέρος κύλησε με την Ανόρθωση να ανεβάζει το ποσοστό της στην κατοχή της μπάλας, με την ΟΜΟΝΟΙΑ ωστόσο να είναι αυτή που δημιουργούσε τις προϋποθέσεις. Το δεύτερο γκολ ήταν αυτό που ολοκλήρωσε την προσπάθεια μας και κλείδωσε το τρίποντο.

Πολυτιμότερος του παιχνιδιού ο Σέχου. Ο Νιγηριανός τα έκανε όλα στο παιχνίδι. Αμύνθηκε εξαιρετικά, ήταν και το βασικότερο του καθήκον, μοίρασε τις δύο ασίστ στα γκολ μας, λίγο έλειψε να σκοράρει κιόλας, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ψυχολογία.

Σπουδαίο παιχνίδι έκανε κι ο Μποτεάκ. Ο Γάλλος έπαιξε και στα 90 λεπτά, έτρεξε πολύ στην επίθεση στο δεξί άκρο ενώ έδωσε και πολλές βοήθειες και στην άμυνα. Δείχνει και είναι δυνατός σε αυτό το κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Πάρα πολύ καλός ήταν και ο Τιάγκο ο οποίος άνοιξε με το γκολ του το δρόμο προς τη νίκη, μπήκε πάμπολλες φορές στη δημιουργία του παιχνιδιού της ομάδας, περιόρισε τα λάθη στις μεταβιβάσεις του ενώ ακολούθησε άψογα τις τακτικές οδηγίες του Μπεργκ όταν η ομάδα έπρεπε να αμυνθεί.

Ο Παπουλής ήταν αυτός που ανέβαζε την ομάδα επιθετικά. Πολλές επιθέσεις αλλά και αντεπιθέσεις, στο δεύτερο μέρος, ξεκινούσαν από αυτόν είχε σωστές επιλογές στο παιχνίδι χωρίς να του παρουσιαστεί πάντως κάποια φάση για την τελειώσει ο ίδιος.

Πολλά τρεξίματα και μεστό παιχνίδι έκανε ο Γκόμεθ. Όλο το παιχνίδι της ομάδας περνούσε από τα πόδια του και ήταν αυτός που καθόριζε το ρυθμό της ομάδας στο γήπεδο. Μαζί με τον Κούσουλο στο κέντρο συνέθεσαν ένα σταθερότατο δίδυμο με τον Γιάννη πάντως στο τέλος να αποχωρεί με πρόβλημα το οποίο, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Μπεργκ, μάλλον δεν εμπνέει ανησυχία.

Στην άμυνα οι Λούφτνερ και Λανγκ όποτε χρειάστηκαν έδειξαν σταθερότητα. Ο Ούγγρος μάλιστα ανέβασε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα ψηλά κουβαλώντας με ταχύτητα της μπάλα προς την επίθεση. Ήταν αμφότεροι εξαιρετικοί στα καθήκοντα τους.

Πολλά ανεβάσματα έκανε κι ο Λέτσιακς. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν η ομάδα ήταν πιο επιθετική, έστειλε κάποιες σέντρες οι οποίες ήταν επικίνδυνες ενώ τελείωσε και μία φάση με ένα καλό σουτ.

Ο Τσέποβιτς πέτυχε ένα εύκολο γκολ χθες βράδυ ενώ έχασε μία απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει νωρίτερα. Από αυτόν άρχιζε η πίεση της Ανόρθωσης στην άμυνα της και ήταν αυτός που απασχολούσε συνεχώς τους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Φαμπιάνο, παρά το βαθμό δυσκολίας του χθεσινού αγώνα, ήταν μάλλον θεατής. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι. Καλό ήταν αυτό και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα.

Έπαιξαν λίγο οι Βίτορ, Τζιωνής και Κακουλλής και δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο.

Ήταν τεράστιας σημασίας η νίκη μας χθες βράδυ. Διατηρούμαστε στην κορυφή, διατηρούμε επίσης την πολύ καλή ψυχολογία και σκεφτόμαστε ήδη τον επόμενο αγώνα. Απέναντι στην ΑΕΛ ενδέχεται να είναι η κρισιμότερη μάχη που θα έχουμε δώσει μέχρι φέτος στη μάχη για τον τίτλο.