Home TOP NEWS Συμμέτοχος ο «Πράσινος Λαός»!

Συμμέτοχος ο «Πράσινος Λαός»!


Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ με σημαντικές πληροφορίες παραθέτει ο αθλητικογράφος της ιστοσελίδας match.cy, Γιώργος Χατζηαντώνης. Αναφέρεται την έκδοση μετοχών οι οποίες θα τεθούν σύντομα προς διάθεση για τον κόσμο αλλά και για τις τελικές διαδικασίές για να αρχίσουν τα έργα στο «Ηλίας Πούλλος».

Αναλυτικά:

Με την προσπάθεια της Ομόνοιας για κατάκτηση του τίτλου να μπαίνει στην τελική ευθεία όλοι στην ομάδα είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι, με στόχο να κάνουν πράξη το όνειρο των οπαδών του «τριφυλλιού».

Ωστόσο, αυτό δεν αποτρέπει τη διοίκηση από του να ασχολείται με όλα τα άλλα θέματα που σχετίζονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη λειτουργία της εταιρείας.

Δύο κεφάλαια που βρίσκονται σε περίοπτη θέση είναι η έκδοση μετοχών για τους φίλους της Ομόνοιας και η αναβάθμιση του «Ηλίας Πούλλος». Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Ο Σταύρος Παπασταύρου θέλει να είναι συνεπής με τη δέσμευση του να κάνει τον «Πράσινο Λαό» συμμέτοχο, η οποία πηγάζει μέσα από τη συμφωνία με την οποία του παραχωρήθηκε η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στις πρόνοιες της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η έκδοση μετοχών για τον κόσμο, σε ποσοστό 40% του πακέτου της εταιρείας σε διάστημα τριών χρόνων. Η εντολή προς τον πρόεδρο της Ομόνοιας δόθηκε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης στις 29 Μαΐου 2018 και συνεπώς οσονούπω κλείνουν τα τρία χρόνια.

Ο κ. Παπασταύρου άρχισε τις διαδικασίες για έκδοση μετοχών εδώ και μερικούς μήνες, όμως τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προκαλούν καθυστέρηση στο όλο θέμα. Ωστόσο, οι διαδικασίες συνεχίζονται με στόχο να ανακοινωθεί η διάθεση μετοχών για τους φίλους της Ομόνοιας το συντομότερο δυνατό.

Σε πρώτη φάση θα εκδοθούν μετοχές σε ποσοστό 40%, όμως εάν υπάρξει ζήτηση ο πρόεδρος της Ομόνοιας είναι διατεθειμένος να αυξήσει τον αριθμό.

Όσον αφορά στην ανοικοδόμηση του προπονητικού κέντρου η Ομόνοια περιμένει την Πολεοδομική Άδεια ούτως ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 πραγματοποιήθηκε η δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για την αίτηση του σωματείου Ομόνοια σχετικά με το έργο, που προνοεί την αναβάθμιση του «Ηλίας Πούλλος» σε υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Σημαντικό και τελευταίο βήμα για να ανάψει «πράσινο» φως για έναρξη των εργασιών είναι η έκδοση Πολεοδομικής Άδειας. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για αυτές της περιπτώσεις η διοίκηση είναι σε στάση αναμονής για να καθορίσει τα επόμενα της βήματα.