Home TOP NEWS Η διαφορά στο εκτόπισμα, φαίνεται και στις οικονομικές αξίες και αγοραπωλησίες

Η διαφορά στο εκτόπισμα, φαίνεται και στις οικονομικές αξίες και αγοραπωλησίες


Μπορεί στο ποδόσφαιρο να λέμε συχνά πως οι αγωνιστικές διαφορές μεταξύ των ομάδων έχουν συρρικνωθεί, ωστόσο αυτό δεν μπορεί κανείς να το ισχυριστεί όταν αναφερόμαστε σε μπάτζετ και οικονομικές αξίες.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ομάδα της οποίας το ρόστερ κοστολογείται στα 135 εκατομμύρια Ευρώ. Πέρυσι ξόδεψε 11 εκατομμύρια για μεταγραφές ενώ πρόσφατα πώλησε ποδοσφαιριστής της στη Γερμανία για 19 εκατομμύρια Ευρώ.

7 ποδοσφαιριστές είναι σήμερα στα τελικά του Γιούρο 2020. Στην εθνική Κροατίας είναι οι Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας. Οι μέσοι Λούκα Ιβάνουσεκ και Λούκα Ιβάνουσεκ και οι επιθετικοί Μίσλαβ Όρσιτς και Μπρούνο Πέτκοβιτς. Δυο ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διαθέτει η εθνική ομάδα των Σκοπίων, τους Στεφάν Ριστέφσκι και τον Αριγιάν Αντέμι. Άλλος ένας είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Ελβετίας και πρόκειται για τον Μάριο Γκαβράνοβιτς.

Έχουμε μπροστά μας ένα πανύψηλο εμπόδιο, φαντάζει ανυπέρβλητο όμως σίγουρα η ομάδα μας θα το παλέψει. Έτσι κι αλλιώς οι πιθανότητες σαφώς και δεν είναι με το μέρος μας, είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε στο γήπεδο να μειώσουμε αυτές τις διαφορές.

*Στη φώτο ο Λούκα Μόντριτς, νυν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης,  όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 22 Εκατομμύρια είχε δαπανήσει το 2008 η Τότεναμ για να τον αποκτήσει.