Home TOP NEWS Κάντηλος: “Πρέπει να μείνει ακόμα 1-2 χρόνια να “ψηθεί” ο Λοίζου”

Κάντηλος: “Πρέπει να μείνει ακόμα 1-2 χρόνια να “ψηθεί” ο Λοίζου”

O παλαίμαχος άσσος της ομάδας μας, Αντρέας Κάντηλος μίλησε στον Active (107,4 & 102,5) κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για τον Λοίζο Λοίζου.


Αναλυτικά οι δηλώσεις

Εσένα ποιος ήταν ο αγαπημένους σου συμπαίκτης; «Παίκτες δίπλα μου είχα φοβερούς, αλλά όταν ήμουν νεαρός ένιωθα ασφάλεια όταν είχα πίσω μου τον Πατίκκη. Έλεγε σε όλους να προσέχουν τον “μιτσή”. Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους δεξιούς μπάκ που έπαιξαν μπάλα στην Κύπρο».

Ποιος είναι καλύτερος; Ο Αντρέας Κάντηλος ή ο Λοΐζος Λοΐζου; «Ακόμα είναι μικρός. Δεν μπορείς να πεις ακόμα ότι έδειξε στοιχεία που έδειξα εγώ. Εμείς δεν είχαμε το πλεονέκτημα να βλέπουμε μεγάλους παίκτες στο εξωτερικό να δούμε πώς ντριμπλάρουν. Τότε, ήταν το ΡΙΚ και έδειχνε σε επανάληψη κάθε Πέμπτη τα ματς του προηγούμενου Σαββάτου».

Μπήκες και εσύ πολύ μικρός στην Ομόνοια, έτσι; Όπως ο Λοΐζου; «Ναι, στα 16 μου. Έπαιξε τέσσερα χρόνια μαζί με τον Σωτήρη Καϊάφα, από το 1980 έως το 1984. Εμένα το δυνατό μου σημείο ήταν η σέντρα. Ήταν… λουκούμι».

Τι θα συμβούλευες τον Λοΐζου; «Εγώ μίλησα μαζί του και του είπα όταν βγαίνεις από τα πλάγια να βλέπεις πού βρίσκεται ο συμπαίκτης σου. Το να στέλνεις την μπάλα απλά στην περιοχή δεν είναι κάτι».

Εάν ήσουν στη σημερινή εποχή των «βιομηχανοποιημένων» παικτών θα έκανες καριέρα στο εξωτερικό; «Πιστεύω, ναι, αλλά εγώ βαρκούμουν. Την Τρίτη που είχε προπόνηση αντοχής δεν έκανα προπόνηση, έλεγα ότι πονώ το πόδι μου. Πηγαίναμε προετοιμασία και ο Σαββίδης με τον Χριστοδούλου («Ράμπο») ήταν στους 20 γύρους και εμείς ακόμα στους 11».

Για τον Λοΐζου θεωρείς ότι είναι έτοιμος να κάνει μετεγγραφή; «Για μένα όχι. Θεωρώ ότι είναι νωρίς και εάν πάει θα είναι χαμένος στο διάστημα. Άποψη μου, είναι πως πρέπει να μείνει ακόμα 1-2 χρόνια να “ψηθεί”. Πέρσι έπαιξε. Έχει τα προσόντα, αλλά να πάει στην Κλαμπ Μπριζ, την καλύτερη ομάδα του Βελγίου θα μπορεί να ανταποκριθεί;».

Για τις νέες μετεγγραφές της Ομόνοιας, τι θα μας πεις; «Ο Μπεργκ θέλει να πάει στα σίγουρα και θα του δώσουν οι παίκτες αυτά που ζητά. Τα δύο τελευταία χρόνια παρακολούθησα τον Ψάλτη και έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Επιτίθεται πάρα πολύ, κι όταν έχεις από τη μια τον Λέτσγιακς και από την άλλη ο Ψάλτης θα είναι πολύ επιθετική».

Δηλαδή, θα μείνει έξω ο Σέχου για να παίξει ο Ψάλτης; «Ο Σέχου θα παίζει αμυντικός χαφ. Αυτές είναι δικές μου σκέψεις. Εγώ αν ήμουν Μπεργκ, θα έβαζα τον Ψάλτη μπακ γιατί στο 80% των παιχνιδιών της η Ομόνοια επιτίθεται. Και επίσης, υπενθυμίζω ότι ο Σέχου θα απουσιάσει στο Κόπα Άφρικα. Η προσθήκη του Γιούστε είναι μια επιλογή που καλύπτει το κενό του Λούφτνερ».

Εσύ ήσουν εξ αρχής θιασώτης του Μπεργκ, έτσι; «Εγώ αρχικά ήμουν ενάντια στο θέμα των αλλαγών. Μετά μελέτησα και είδα ότι πάντα έτσι λειτουργούσε. Βλέπεις ότι θέλει να πάει στα σίγουρα στις μετεγγραφές. Να είναι γνώστης των παικτών που θα πάρει. Τώρα, εάν θα πάει σε κάτι άλλο εκτός Κύπρου ίσως να φέρει κάποιον που παρακολουθεί εδώ και 8-10 μήνες».