Home TOP NEWS Μόνο κέρδη από την παρουσία σε Ευρωπαϊκούς ομίλους!

Μόνο κέρδη από την παρουσία σε Ευρωπαϊκούς ομίλους!

Ένα υπέροχο Ευρωπαϊκό ταξίδι έφτασε το βράδυ της Πέμπτης (9/12) στο τέλος του για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με το βλέμμα όλων στο πράσινο στρατόπεδο να είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα και στην επόμενη φυσικά συμμετοχή της ομάδας μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Μπορεί ο αρχικός στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ήταν η πρόκριση σε ομίλους του Champions League να μην επιτεύχθηκε, ωστόσο η παρουσία της ομάδας μας στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχομένη χρονιά ήταν πολύ σημαντική και επέφερε αρκετά οφέλη τόσο στους ποδοσφαιριστές, όσο και στην τεχνική ηγεσία.

Στον όμιλο που κληρώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε αν έδειχνε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο κυρίως στα πρώτα παιχνίδια να είχε καλύτερη συγκομιδή βαθμών και ίσως σήμερα να μιλούσαμε και να γράφαμε διαφορετικά άρθρα και διθύραμβους πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Conference League.

Όπως και να έχει από την στιγμή που δεν ήρθαν οι βαθμοί η ΟΜΟΝΟΙΑ τερμάτισε στην 3η θέση με 4βαθμούς δεν κατάφερε να προκριθεί, ωστόσο το ταξίδι μόνο κέρδος επέφερε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σημαντικό είναι το κέρδος εμπειριών των παικτών των νεαρών και μη από τέτοιου επιπέδου αγώνες. Μέσα από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και το rotation του Μπεργκ έδειξε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει βάθος, ότι απαρτίζεται από νεαρούς παίκτες όπου το μέλλον τους ανήκει και οι οποίοι θα καλεστούν να σηκώσουν μετά από κάποια χρόνια την ομάδα στους ώμους τους.

Ο Νορβηγός κόουτς από την στιγμή που κρίθηκε η κατάσταση στον όμιλο έδωσε την  ευκαιρία στους νεαρούς να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στην Ευρώπη κάτι που θα τους βοηθήσει στην αγωνιστική τους ανάπτυξη.

Το κέρδος δεν ήταν μόνο αγωνιστικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και οικονομικό, καθώς μέσα από αυτό το Ευρωπαϊκό ταξίδι έβαλε στο ταμείο της ποσό ύψους 4.260.000 ευρώ!

Αναλυτικά 2.940.000 για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Conference League, συν ακόμη 300.000, για τα προκριματικά και στις ομάδες που μπήκαν ομίλους και συγκεκριμένα 100.000 για κάθε γύρο. Επίσης από τις 4 ισοπαλίες στον όμιλο της κέρδισε 664.000 (166.000 η κάθε ισοπαλία) καθώς και 356.000 από την κατάταξη δεκαετίας στην UEFA.