Home TOP NEWS «Γινόμαστε υπερήρωες της αγάπης!»

«Γινόμαστε υπερήρωες της αγάπης!»

Ενώνουμε δυνάμεις με το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και «Γινόμαστε υπερήρωες της αγάπης!» στον ιερό αγώνα για ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό.


Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων συμμετέχουν στη δράση του Ιδρύματος και  φοράνε τις ειδικές κάπες  για τη δράση τους Ιδρύματος , όμοιες με αυτές που θα χρησιμοποιηθούν  για τον εικαστικό διαγωνισμό ανάμεσα στα παιδιά με την κατασκευή του «Μανδύα του Υπερήρωα της αγάπης»!

Επίσης, στο χώρο έξω από τη Δυτική κερκίδα θα διατίθεται χάρτινο ομοίωμα του Μανδύα του Ιδρύματος για συμμετοχή στον ειδικό διαγωνισμό που θα τρέξει ειδικά για τους φιλάθλους του αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ, ενώ θα υπάρχουν λαχνοί εισφοράς και παιχνίδια, από τα οποία τα έσοδα θα δοθούν ως εισφορά στο Ίδρυμα.

Για τους γονείς, τους ιατρούς, τους συγγενείς και φίλους των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με ογκολογικές ή αιματολογικές ασθένειες, η αντιμετώπιση αυτής της περιπέτειας και η συνεχής μάχη ζωής και θανάτου, μοιάζει με μια αποστολή υπερήρωα. Ακόμα κι αν η αποστολή δεν στεφθεί με επιτυχία, η αξιοπρέπεια και η γενναιότητα όλων όσων έδωσαν τη μάχη και κυρίως των παιδιών, μας γεμίζει με περηφάνεια.

Για τα παιδιά και τους γονείς τους η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη και η βοήθεια ατόμων, ομάδων, φορέων και οργανισμών είναι πράξεις υπερήρωα.

Ο διαγωνισμός «Μανδύας του Υπερήρωα της αγάπης»

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της 13ης Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί για τους φιλάθλους του αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ ο διαγωνισμός  «Μανδύας του Υπερήρωα της αγάπης». Στα πλαίσια του διαγωνισμού το Ίδρυμα ζητά από τα παιδιά να διαμορφώσουν και να διακοσμήσουν ένα μανδύα, ώστε αυτός, ένα απλό κομμάτι χαρτί , να «γεμίσει» με συναισθήματα και να περιγράψει πως τα παιδιά φαντάζονται τον Υπερήρωα της Αγάπης.

Ο διαγωνισμός θα βοηθήσει τα παιδιά να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν πώς τα ίδια μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο μας μέσα από τη δική τους χαρά και το δικό τους χαμόγελο, δημιουργώντας ένα απλό μανδύα. Να βρουν και να αναδείξουν δηλαδή και τον δικό τους υπερήρωα, ο οποίος μπορεί να δώσει δύναμη σε άλλους για να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις ζωής.

Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα σταλούν  αναμνηστικά διπλώματα και οι μανδύες που θα διακριθούν, θα βραβευτούν και θα προβληθούν μέσω εκδηλώσεων.

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου

Το «Ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτεμίου» συστάθηκε στη μνήμη του μικρού μας φίλου Αλκίνοου Αρτεμίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρκίνο στις 9/12/2020. Παρά το γεγονός ότι οι σκοποί του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου είναι ευρείς, αποστολή του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ας φορέσουμε όλοι τις κάπες μας!

Μέσω της δράσης αυτής στηρίζουμε το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και τους σκοπούς του, στηρίζοντας έτσι τα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Τα παιδιά που παλεύουν και γίνονται υπερήρωες, όταν το μόνο που θέλουν είναι να είναι παιδιά. Και μαζί με αυτά τα παιδιά στηρίζουμε τους γονείς τους, τους ιατρούς, τους συγγενείς και φίλους όλων αυτών των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με ογκολογικές ή αιματολογικές παθήσεις, των οποίων η αντιμετώπιση και η μάχη που δίνουν μοιάζει με αποστολή υπερήρωα.

Μπορεί να συνηθίσαμε τους υπερήρωες να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Δύναμη όμως είναι και η αγάπη. Και η στήριξη. Και η αλληλεγγύη. Και αυτά μπορούμε όλοι να τα μοιράσουμε απλόχερα. Ας φορέσουμε τις κάπες μας λοιπόν, κι ας γίνουμε για λίγο υπερήρωες της αγάπης. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.