Home TOP NEWS O απολογισμός της 14ης αγωνιστικής

O απολογισμός της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Δεν είχαμε ανακατατάξεις στην κορυφή. Ο Απόλλωνας μετά τις απώλειες του Άρη με την ΠΑΕΕΚ και της ΑΕΚ από την Πάφο FC παρέμεινε μόνος στην κορυφή.


Όσον αφορά την ομάδα μας, παρά την ήττα η ψαλίδα της διαφοράς από τους προπορευόμενους δεν άνοιξε περισσότερο και ο λόγος είναι ότι, οι τρεις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις όπως προαναφέραμε έχασαν βαθμούς στα παιχνίδια που έδωσαν με Αποέλ (Απόλλωνας), ΠΑΕΕΚ (Άρης) και Πάφο FC (ΑΕΚ).

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει βέβαια δύο παιχνίδια μπροστά της τα οποία θα τα δώσει αυτή την βδομάδα και θα καθορίσουν τη θέση που θα βρεθεί στο τέλος της ημερολογιακής σεζόν, αλλά και το αν μπορεί να μπεί σφήνα για το πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Άρης – ΠΑΕΕΚ 1-1
Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση 0-2
Αποέλ – Απόλλωνας 1-1
ΑΕΛ – Ολυμπιακός 3-0
Δόξα – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1
ΑΕΚ – Πάφος FC 1-3

Τα παιχνίδια με χρονική σειρά:

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής ο Άρης εξήλθε ισόπαλος 1-1 με την ΠΑΕΕΚ. Στο 56ο λεπτό ο Καπαρτής άνοιξε το σκορ για τους Κερυνιώτες ο Σισκόφσκι στο 78ο λεπτό έσωσε τον βαθμό για τους Λεμεσιανούς.

Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα έδωσε η Ανόρθωση επικρατώντας εκτός έδρας του Εθνικού Άχνας με 0-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Αμμοχώστου ήταν ο Αμρ Ουάρντα ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ στο 58ο και στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του Αποέλ και του Απόλλωνας με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1. Οι “κυανόλευκοι” της Λεμεσού ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Νταμπό στο 42ο λεπτό, οι “γαλαζοκίτρινοι” της Λευκωσίας έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Καρώ ο οποίος έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του για δεύτερο σερί ματς.

Μετά από τρεις σερί ήττες η ΑΕΛ του Σάββα Παντελίδη πλέον επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Ολυμπιακού Λευκωσίας μέσα στο Τσίρειο με 3-0. Ο Ευάγγελος Ανδρέου στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ τα άλλα δύο γκολ τα πέτυχε ο Στέφαν Τσέποβιτς στο 21ο και 45ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας να φύγει από το Μακάρειο με τη νίκη κόντρα στην Δόξα. Η δεύτερη επίσκεψη για φέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο βγήκε και πάλι “ξινή” για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Όσον αφορά το παιχνίδι η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Σαντίκ, η ομάδα μας ισοφάρισε στο 26ο λεπτό με τον Τζιωνή. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 49ο λεπτό από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαντίκ.

Στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε και η αυλαία της 14ης και τελευταία αγωνιστικής του 2021 η Πάφος FC έκανε την μεγάλη έκπληξη, αφού νίκησε με 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας μέσα στο “ΑΕΚ Άρενα”.

Οι Λαρνακιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Τάντι. Η Πάφος FC βρήκε όμως γρήγορα την απάντηση που δέχθηκε με τον Αμπντουσαλάμοφ στο 16ο λεπτό να φέρνει το ματς στα ίσα.

Από εκεί και πέρα οι Παφίτες έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο και στο 36ο λεπτό έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα με τον Βαλακάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πάνιτς πέτυχε το 1-3 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι εξ αναβολής αγωνές:

22 Δεκεμβρίου 2021

17:00 ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση (Cytavision)
19:00 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ (Primetel)

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

3 Ιανουαρίου 2022

17:00 Εθνικός Άχνας – Δόξα (Cytavision)
19:00 Απόλλωνας – ΑΕΛ (Cytavision)

4 Ιανουαρίου 2022

17:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Cytavision)
19:00 Ανόρθωση – Άρης (Cablenet)

5 Ιανουαρίου 2022

17:00 Πάφος FC – ΟΜΟΝΟΙΑ (Cablenet)
19:00 ΠΑΕΕΚ – Αποέλ (Cytavision)