Home TOP NEWS Στον “αέρα” παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής

Στον “αέρα” παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής


Ο αριθμός κρουσμάτων στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα κι αυτή η εκτόξευση είναι λογικό να επηρεάζει και το ποδόσφαιρο μας αφού τις τελευταίες ημέρες ομάδες της πρώτης κατηγορίας ανακοίνωσαν κρούσματα.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχουν ανακοινωθεί συνολικά 19 κρούσματα από έξι ομάδες της πρώτης κατηγορίας και ίσως αυτός αριθμός να μεγαλώσει τις επόμενες ώρες και μέρες. Η Δόξα εντόπισε πέντε θετικούς ποδοσφαιριστές, τέσσερεις ο Άρης Λεμεσού, τρεις ο Ολυμπιακός, δύο ο Απόλλωνας, τέσσερεις η ΠΑΕΕΚ και ένα η Ανόρθωση.

Η έξαρση των κρουσμάτων στις ομάδες μας είναι λογικό να θέτει σε κίνδυνο και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και ήδη κάποια παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής η οποία θα γίνει μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Το παιχνίδι μεταξύ του Εθνικού Άχνας και της Δόξα είναι αβέβαιο αν θα διεξαχθεί, όπως επίσης και τα παιχνίδια της ΠΑΕΕΚ με τον Αποέλ, αλλά και του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι στον “αέρα”.

Να σημειώσουμε ότι για να υπάρξει αναβολή πρέπει μια ομάδα να έχει 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι στο κατάλογο Α, της ομάδας Ανδρών του σωματείου. Επίσης ομάδα θα δικαιούται να τύχει αναβολής αγώνων για χρονική περίοδο που έχει τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές, επιβεβαιωμένα θετικούς στον ιό COVID-19 από το κατάλογο Α, ταυτόχρονα σε απομόνωση, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, ή για περίοδο που όλοι οι τερματοφύλακες του καταλόγου Α & Β της ομάδας Ανδρών είναι ταυτόχρονα σε απομόνωση λόγω του ότι είναι θετικοί στον ιό βάση οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.