Home SPORTS NEWS Κολίνα: «Το VAR δεν ήρθε για να βάλει τέλος στις διαφωνίες, αλλά...

Κολίνα: «Το VAR δεν ήρθε για να βάλει τέλος στις διαφωνίες, αλλά για να διορθώσει τα σοβαρά λάθη»

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα υποστήριξε πως ναι μεν το VAR έχει πετύχει το στόχο του ελαχιστοποιώντας τα λάθη που μπορούν ν’ αποδειχθούν καθοριστικά σε ένα ματς, όμως, το υποκειμενικό κριτήριο των διαιτητών δεν θα σταματήσει ποτέ.

Ο θρυλικός πρώην διαιτητής και νυν επικεφαλής διαιτησίας στη FIFA μίλησε για την τεχνολογία που βοηθάει πλέον τους ρέφερι, αλλά και έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, διαφωνίες και διαμάχες σε τηλεοπτικές εκπομπές και στις τάξεις των οπαδών.


«Σε αυτό για το οποίο η τεχνολογία εισήχθη, έχει πετύχει. Δηλαδή να διορθώσει λάθη που θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη διαφορά για το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης. Δεν ήταν στόχος του VAR να σταματήσει τις διαφωνίες και τις αμφιβολίες.

Παραμένει στην κρίση του κάθε διαιτητή να αποφασίζει για τα οφσάιντ, με τον VAR απλά να τον ενημερώνει για την πιθανότητα παράβασης. Θα πρέπει ν’ αποδεχθούμε ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για κάθε περίπτωση. Η τεχνολογία βοηθάει, όμως, ποτέ δεν θ’ αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα» ήταν τα λεγόμενα του Πιερλουίτζι Κολίνα.

Πηγή:Gazzetta.gr