Home TOP NEWS Δεν έπρεπε να μπορεί να βρει κάτι καλύτερο η Ομόνοια; (Του Γιώργου...

Δεν έπρεπε να μπορεί να βρει κάτι καλύτερο η Ομόνοια; (Του Γιώργου Νικολάου)


O Δημοσιογράφος της ιστοσελίδας, Protathlima.com, Γιώργος Νικολάου, σε κείμενο – άποψη αναφέρεται σε ένα από τα σοβαρά θέματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν είναι άλλο από το κομμάτι της ενίσχυσης και το ότι αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να μην μπορεί η ομάδα να αποδώσει ως πρωταθλήτρια που είναι.

Αυτούσιο το κείμενο:

Τις μεταγραφές που δεν έγιναν. Όχι μόνο τώρα, αλλά και το καλοκαίρι…

Σε κάθε ευκαιρία ο Χένινγκ Μπεργκ αναφέρει πως για να έρθει παίκτης, πέραν από το ότι πρέπει να είναι μέσα στο μπάτζετ, πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχει η ομάδα. Αν δεν βρουν κάτι καλύτερο, τότε δεν θα προχωρήσουν σε ενίσχυση.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι, με κάθε σεβασμό προς τον κύριο Μπεργκ αφού δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το θέμα των μεταγραφών, πως μπορεί η Ομόνοια να μην βρίσκει καλύτερους από αυτούς που έχει; Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους. Από τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας, ο Παπουλής έχει 5 γκολ. Οι άλλοι όλοι μαζί έχουν άλλα 5! Προσέξτε! Ο Παπουλής έχει 5 και όλοι οι άλλοι μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων των σέντερ φορ, έχουν άλλα 5 γκολ όλοι μαζί.

Το πρώτο ερώτημα όπως είπαμε είναι: Δεν μπορεί η Ομόνοια να βρει κάτι καλύτερο που να προσφέρει καλύτερους αριθμούς από αυτούς; Δεν θα αναφερθούμε σε άλλες θέσεις γιατί προσωπική άποψη είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής Ομόνοιας (όσον αφορά το ρόστερ και όχι άλλα θέματα) είναι το μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Δεν έπρεπε η ομάδα προγραμματισμού (στην οποία τον τελευταίο λόγο έχει ο Μπεργκ) να είναι σε θέση να βρει κάτι καλύτερο από το διαθέσιμο υλικό; Δεν έπρεπε να έχουν ήδη βρει κάτι καλύτερο που να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα είτε μέσα από την δημιουργία φάσεων, είτε μέσα από την εκτέλεση;

Το τρίτο ερώτημα είναι: Είναι ικανοποιημένοι στο τριφύλλι με τις αποδόσεις της ομάδας και θεωρούν ότι δεν είναι τόσο αναγκαία η ενίσχυση; Είναι καθαρά λόγω αποφάσεων της ομάδας προγραμματισμού που δεν έχει ενισχυθεί η Ομόνοια ή υπάρχουν και άλλοι παράμετροι;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τις τοποθετήσεις στην Ομόνοια σχετικά με το μεταγραφικό κομμάτι. Η Ομόνοια μπήκε στην σεζόν ως πρωταθλήτρια και παλεύει για να προλάβει την εξάδα. Σαφώς και έγιναν πολλά λάθη για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Προσωπική άποψη είναι πως ένα από αυτά τα λάθη, είναι ο τρόπος που κινείται στο κομμάτι της ενίσχυσης…

*Σαφώς και δεν είναι μοναδικός υπεύθυνος ο Χένινγκ Μπεργκ για το κομμάτι της ενίσχυσης. Μια ομάδα δουλεύει ως οργανισμός και όλοι έχουν τις δικές τους αρμοδιότητες, με τις αποφάσεις να παίρνονται συλλογικά.

Πηγή:Protathlima.com (Του Γιώργου Νικολάου)