Home TOP NEWS Εντός Ιανουαρίου αναμένεται η έκδοση πολεοδομικής άδειας

Εντός Ιανουαρίου αναμένεται η έκδοση πολεοδομικής άδειας


Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας για την ανοικοδόμηση του «Ηλίας Πούλλος». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας το θέμα θεωρείται πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα και αναμένεται ότι η άδεια θα εκδοθεί εντός Ιανουαρίου. Και αυτό λόγω του ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς Ομόνοιας, βάσει των εντολών του Υπουργείου Εσωτερικών και η μπάλα βρίσκεται πλέον στα… πόδια της Πολεοδομίας. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 29 Ιουλίου 2021 την έγκριση, κατά παρέκκλιση, χορήγησης πολεοδομικής άδειας στο σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας για να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του σωματείου στο Γέρι.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ομόνοια έλαβε επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται το Τμήμα Πολεοδομίας, μέσω της οποίας ενημερωνόταν η διοίκηση για την έγκριση της αίτησης και παράλληλα διευκρινίζονταν κάποιες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ούτως ώστε να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια.

Από πλευράς Ομόνοιας κατατέθηκαν όλα τα πρόσθετα απαιτούμενα στοιχεία στην Πολεοδομία την περασμένη βδομάδα. Πρόσθετα, καταβλήθηκε στον Δήμο Γερίου ποσό 30.000 ευρώ, βάσει σχετικής πρόνοιας της νομοθεσίας που αφορά σε κατά παρέκκλιση έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Ως εκ τούτου έγιναν πλέον όλες οι ενέργειες που προνοούνται από τον νόμο και η έκδοση πολεοδομικής άδειας θεωρείται τυπικό θέμα, καθώς η αίτηση της Ομόνοιας είναι καθ’ όλα νομότυπη. Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι δύο βδομάδες περίπου και βάσει τούτου εκτιμάται ότι μέσα στον τρέχων μήνα θα εκδοθεί η πολεοδομική άδεια.

Το επόμενο βήμα της Ομόνοιας είναι η εξασφάλιση άδειας οικοδομής από τον Δήμο Γερίου, που αναμένεται να εκδοθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το μεγαλόπνοο έργο της διοίκησης, για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου. Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση για έκδοση πολεοδομικής άδειας για το «Ηλίας Πούλλος» υποβλήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019.

Του Γιώργου Χατζηαντώνη – Match.com.cy