Home TOP NEWS ΟΜΟΝΟΙΑ όπως λέμε… θερμοκήπιο!

ΟΜΟΝΟΙΑ όπως λέμε… θερμοκήπιο!

Τι είναι το θερμοκήπιο; Το θερμοκήπιο είναι ο ιδανικός τόπος παραγωγής και ανάπτυξης φυτών και όχι μόνο. Θα μας πείτε καλά αυτό τι σχέση έχει αυτό με την ΟΜΟΝΟΙΑ και το αναφέρουμε;


Το θερμοκήπιο μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με την ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως η λειτουργία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίζαμε ως ένα θερμοκήπιο από το οποίο παράγει και αναπτύσει μέσα νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ήδη από το “πράσινο” θερμοκήπιο έχουν βγει οι Ανδρόνικος Κακουλλής, Λοίζος Λοϊζου,  Μαρίνος Τζιωνής, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Βενιζέλου, Κωνσταντίνος Χρίστου, Ανδρέας Σάββα,  Ανδρέας Ασημένος, Ανδρέας Ευαγγέλου, αλλά και ο Άγγελος Ζευκής.

Απο τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές ήδη κάποιοι έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα μας, όπως είναι οι Κακουλλής, Λοίζου, Χαραλάμπους, με τους προαναφερθέντες να είναι στα πλάνα και στις επιλογές του Χένινγκ Μπεργκ, ενώ μέχρι πρόσφατα ανάμεσα σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές ήταν και ο Μαρίνο Τζιωνής ο οποίος τώρα άνοιξε τα φτερά του για το MLS της Αμερικής στο οποίο θα αγωνίζεται στην Sporting Kansas City.

Κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές μας αυτή την στιγμή μεγαλώνουν στο θερμοκήπιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και είναι ήδη στην ζύμωση, μερικούς εξ αυτούς μάλιστα τους είδαμε να αγωνίζονται σε φιλικά παιχνίδια, όπως είναι ο Καϊάφας, ο Γρούτας, ο Κυριακίδης, ο Χρυσομίλης και ο Σπυριδάκης.

Επίσης μέσα σε αυτό το θερμοκήπιο το οποίο έχει “χτίσει” η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν υπάρχουν μόνο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα της, αλλά υπάρχουν και νεαροί ποδοσφαιριστές που ήρθαν από άλλες ομάδες όπως οι Νικόλας Παναγιώτου (Ανόρθωση), Ιωάννης Κούσουλος (Νέα Σαλαμίνα), Χαράλαμπος Κυριακίδης (Άρης Λεμεσού), Παναγιώτης Ζαχαρίου (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Πάρης Ψάλτης (Ολυμπιακός Λευκωσίας) και στόχος όλων στο “πράσινο” στρατόπεδο είναι να τους δοθούν ευκαιρίες και να αναπτυχθούν σωστά στην ομάδα μας.

Τα τμήματα ακαδημιών λοιπόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι προπονητές από την πρώτη ομάδα μέχρι και τις πιο μικρές ηλικίες, έχουν να συμβάλλουν ένα σημαντικό ρόλο στην προώθηση, αλλά και την ανάπτυξη των ταλέντων και των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία χρόνια δίνει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι των νεαρών ποδοσφαιριστών και προσπαθεί να λειτουργήσει με τα πρότυπα των μεγάλων ομάδων του εξωτερικού (βλ.Άγιαξ) που έχουν ως στόχο, την ανάπτυξη ποδοσφαιριστών μέσα από τις Ακαδημίες και την προώθηση τους σε μεγαλύτερους συλλόγους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τις ακαδημίες μας αγωνίστηκαν στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης κι αναφερόμαστε στους Αντώνιο Φώτη και στον Γιώργο Ποντικό.