Home TOP NEWS Όταν θα έρθει μέρα για να φύγει… θα τον ψάχνουμε με το...

Όταν θα έρθει μέρα για να φύγει… θα τον ψάχνουμε με το «κερί»!


Από τον καιρό που κάθεται ο Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, λέχθηκαν, γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά, για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ομάδα μας, τόσο πριν (για τις επιλογές του), όσο και κατά την διάρκεια των αγώνων.


Εννοείται ότι ουδείς αλάνθαστος, άλλωστε και οι προπονητές άνθρωποι είναι και όλοι το γνωρίζουμε ότι κάποτε θα έχουν και τα καλά τους, έχουν και τα κακά τους αποτελέσματα με τις ομάδες που κοουτσάρουν, όπως συμβαίνει και με τον Νορβηγό τεχνικό την φετινή σεζόν η οποία δεν μοιάζει με τις προηγούμενες που η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε δύο φορές την κορυφή.

Μπορεί να έγιναν λάθη από τον Χένινγκ Μπεργκ σε κάποια παιχνίδια αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς που ––ασχολείται με την ΟΜΟΝΟΙΑ, είτε είναι οπαδός, είτε δημοσιογράφος, ωστόσο αυτό που πιστώνεται απ’ όλους στο Νορβηγό τεχνικό, είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται τα νεαρά παιδιά της ομάδας μας, αλλά και γενικότερα τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Στα δύομιση χρόνια που βρίσκεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ γνωρίσαμε τόση πολύ πιτσιρικαρία που βγαίνει από τα σπλάχνα των Ακαδημιών της ομάδας μας, πράγμα που όσο θυμόμαστε και δεν μας απατάει η μνήμη μας δεν το ζήσαμε ποτέ μα ποτέ με κανένα άλλο προπονητή στα τελευταία χρόνια, ενώ αν γινόταν αυτό, συνήθως το βλέπαμε να γίνεται σε παιχνίδια που είχαν όλα ήδη κριθεί στο πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός ότι, ο Μπεργκ άνοιξε την πόρτα σε πάρα πολλούς νεαρούς να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους αναπτύξει και να τους ανεβάσει. Ήδη η δουλειά που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο άρχισε να αποδίδει καρπούς, αφού σύλλογοι του εξωτερικού «χτυπούν» την πόρτα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ενδιαφέρονται για τα νεαρά ταλέντα της ομάδας μας.

Δεν θα μακρηγορήσουμε, τα γράψαμε ξανά και ξανά για τον Χένινγκ Μπεργκ και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και τα νεαρά ταλέντα, ο Νορβηγός κόουτς το έδειξε εμπράκτως ότι δεν ξεχωρίζει ηλικίες και εθνικότητες, ενώ ούτε και διοργανώσεις αφού νεαρά παιδιά είδαμε να αγωνίζονται και στα Ευρωπαϊκά και στο πρωτάθλημα και τώρα στο κύπελλο.

Πάντως στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Π.Ο. Ξυλοτύμπου ο μέσος όρος ηλικίας ήταν κάτω των 20ετών ενώ στο γήπεδο αγωνίστηκαν συνολικά 10 Κύπριοι εκ των οποίων οι 7 είναι από τις Ακαδημίες, ενώ σε αυτή την λίστα είναι και ο Λοίζου. Συγκεκριμένα στο ματς με τον ΠΟΞ αγωνίστηκαν οι: Ψάλτης, Χρυσομηλής, Λαός, Ζαχαρίου, Ασημένος, Χαραλάμπους, Ευαγγέλου, Κακουλλής, Χρίστου και Νικόλας Παναγιώτου.

Κατά καιρούς είπαμε ότι, οι προπονητές θα πρέπει επιτέλους να κοιτάξουν και τις Ακαδημίες τους για να μην πηγαίνει ο χρόνος των παιδιών που είναι σε αυτές χαμένος και τέτοιος προπονητής που το κάνει είναι ο Μπεργκ και είμαστε βέβαιοι ότι, όταν θα έρθει η στιγμή και ο καιρός να φύγει από την ομάδα μας θα τον ψάχνουμε με το «κερί».

Του Παναγιώτη Τούμπα