Home TOP NEWS “Ανεκτίμητη η προσφορά του Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο”

“Ανεκτίμητη η προσφορά του Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο”

Ο Ανδρέας Μουσκάλλης αρθογραφεί για τον Χένινγκ Μπεργκ. Ο Κύπριος προπονητής αναφέρεται στην αποχώρηση του Νορβηγού απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ.


Αναλυτικά:

“Χένιγκ Μπέργκ: Κύριος ήλθε και κύριος φεύγει.

Διάβασα το μήνυμα, την γραπτή δήλωση του προπονητή Χένιγκ Μπέργκ, ο οποίος αποχαιρετά τους φίλους της Ομόνοιας.

Η περίπτωση του Μπέργκ αποκαλύπτει ολοκάθαρα τον δύσκολο  ρόλο του προπονητή και το αβέβαιο και πολλές φορές  παράξενο και  απρόβλεπτο τέλος μιας επιτυχημένης πορείας.

Ο προπονητής  Χένιγκ Μπέργκ ήλθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, σε μια  περίοδο μεγάλης δοκιμασίας και παρακμής. Με την προσωπικότητα, γνώσεις, εμπειρία και σκληρή δουλειά κατόρθωσε να αναστήσει την ομάδα και να την  οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Κέρδισε το πρωτάθλημα σε δύο συνεχείς χρονιές και αγωνίσθηκε σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους. Γενικά έκτισε μια ομάδα με υγεία και προσωπικότητα. Δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο  είναι απρόβλεπτο, όπως και  το περιεχόμενο του.  Την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε επάξια στην Ιστορία  και τον κόσμο της, δεν συνέχισε  την καλή της πορεία.

Δεν προτίθεμαι να αναλύσω τους λόγους της φετινής αποτυχίας της Ομόνοιας. Νοιώθω όμως την ανάγκη να δηλώσω και να εξάρω την προσωπικότητα  και τον χαρακτήρα του ανθρώπου Μπέργκ.

Παρουσίασε στην Κυπριακή κοινωνία, ένα ισορροπημένο, δίκαιο και φλεγματικό άνθρωπο , με ισχυρή προσωπικότητα. Διαχειρίστηκε   με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα των οπαδών της ομάδας του και γενικά του Κυπριακού Φίλαθλου Κοινού.

Ο Χένιγκ Μπέργκ μας αφόπλισε με την ψυχρή λογική του για το ποδόσφαιρο, βάζοντας φρένο στον συναισθηματισμό. Με τις δηλώσεις  του κατέθετε πάντοτε  μια σωστή και δίκαιη εκτίμηση του αγώνα. Δεν έκρυβε τίποτε και  δεν φοβάται τίποτε.

Ο Μπέργκ κουβαλούσε μέσα του ένα άνθρωπο ειλικρινή, δίκαιο, ισορροπημένο και ικανό.

Πολλές φορές είχα διαφορετική αντίληψη και άποψη για μερικές αποφάσεις του. Αυτό το γεγονός όμως δεν με δυσκολεύει, να αναγνωρίσω τον πλούσιο εσωτερικό  του κόσμο και προσωπικότητα του και τον τρόπο που αντίκριζε το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Κατά την άποψη μου, ο Χένιγκ Μπέργκ, είναι ο μοναδικός προπονητής που σήμανε συναγερμό και επανάσταση στο τόπο μας, για την όσο το δυνατό περισσότερο, χρησιμοποίηση γηγενών, Κυπρίων, ποδοσφαιριστών.

Ο Μπέργκ δεν φοβήθηκε, δεν δείλιασε να χρησιμοποιήσει νέα εγχώρια παιδιά στην ομάδα του. Αφού προετοίμασε κατάλληλα τους νέους ποδοσφαιριστές, τους προώθησε στην Α’ ομάδα , δίδοντας  τους τις κατάλληλες ευκαιρίες για ανέλιξη . Γνωρίζουμε όλοι οι προπονητές  ότι τα νέα παιδιά, δεν έχουν σταθερή απόδοση , λόγω της ηλικίας και της απειρίας τους.

Ο Μπέργκ δεν κοντοστάθηκε. Τους χρησιμοποίησε και τους ανέδειξε χωρίς να  φοβηθεί το κόστος. Ο Μπέργκ με την στάση του αυτή  πίεζε  και τους άλλους προπονητές, να χρησιμοποιούν  νέα παιδιά στην ομάδα τους. Τους έβαλε αφόρητη πίεση , διότι ένοιωθαν μειονεκτικά.  Είναι  γνωστή η θέση των Κυπρίων φιλάθλων για τους νέους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ο Χένιγκ Μπέργκ , ξέθαψε  και ανέδειξε πάρα πολλά νέα παιδιά στην Ομόνοια και θεωρώ ότι αυτή η προσφορά του και μόνο είναι ανεκτίμητη για τον Σύλλογο και για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, μέσα  από τις Εθνικές μας Ομάδες.

Ο Χένιγκ Μπέργκ, έδωσε το στίγμα του στην Κύπρο , παρουσίασε τον χαρακτήρα και προσωπικότητα του, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του και φεύγει καταξιωμένος και επιτυχημένος.

Συνάδελφε να είσαι πάντα καλά. Σου εύχομαι  πολλές επιτυχίες στο δύσκολο έργο σου.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου

09.03.2022”