Home TOP NEWS Σέρινταν για Νιλ Λένον: ” Γνωρίζει τι χρειάζεται για να διευθύνεις μια...

Σέρινταν για Νιλ Λένον: ” Γνωρίζει τι χρειάζεται για να διευθύνεις μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες προσδοκίες”

Ο πρώην επιθετικός της ομάδας μας, Κίλιαν Σέρινταν ήταν καλεσμένο στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο της εκπομπής “Total Green” και κλήθηκε να “σκιαγραφήσει” το νέο προπονητή της ομάδας μας, Νιλ Λένον, με τον οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι είχαν και μια σύντομη συνεργασία στην ομάδα της Σέλτικ.


Οι τοποθετήσεις του Κίλιαν Σέρινταν:

Αρχικά είπε: «Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μπορεί να φέρει την επιτυχία που είχε για πολλά χρόνια στη Σέλτικ. Γνωρίζει τι χρειάζεται για να διευθύνεις μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες προσδοκίες και νομίζω θα δώσει πολλά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Βρίσκεται ξανά σε μια μεγάλη ομάδα με τους φιλάθλους να έχουν πολλές απαιτήσεις και νομίζω θα ταιριάξει καλά».

Για τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο και το τακτικό στιλ που προτιμά: «Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να παίξει με ψηλό τέμπο και ένταση. Γνωρίζω πως όταν είχε επιτυχίες με τη Σέλτικ κυρίως στην Ευρώπη αυτός ήταν ο τρόπος του. Με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ίσως το δοκιμάσει αυτό, ίσως δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην Κύπρο, όμως είμαι σίγουρος πως όταν έρθει και δει το ρόστερ του και πώς παίζεται το πρωτάθλημα τότε θα προσαρμοστεί σε αυτό που πιστεύει πως χρειάζεται. Τακτικά είναι πολύ καλός και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το πρωτάθλημα, το ρόστερ και τους παίκτες του».

Για το αν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής: «Νομίζω πως σε κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ειδικά όταν πας σε μια άλλη χώρα. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει αγωνιστεί ως παίκτης έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξέρω πως ως προπονητής δεν το έχει κάνει. Θα υπάρχουν σίγουρα πολλές διαφορές, στον πολιτισμό, στον τρόπο ζωής, στο στιλ του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν διαφορές, αλλά έχω δει κάποιες συνεντεύξεις του που είχε δηλώσει πως ψάχνει για μια πρόκληση στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι θα τα πάει καλά».

Για τον χαρακτήρα του: «Στο γήπεδο ως αρχηγός ήταν πολύ παθιασμένος. Ήταν ηγέτης. Εκτός γηπέδου ήταν λίγο πιο ήσυχος. Ως προπονητής το ίδιο. Ήσυχος και ήρεμος. Όμως μερικές φορές όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά ή οι ποδοσφαιριστές του δεν απέδιδαν όπως θα έπρεπε και χρειαζόταν ένα μικρό σπρώξιμο, τους έδειχνε να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν καλύτεροι. Όχι με τόσο ήρεμο τρόπο. Ξέρει πότε θα πρέπει να φωνάξει και πότε να παραμείνει ήρεμος».

Η φιλοσοφία του για τοuς νεαρούς: «Δεν γνωρίζω αρκετά για να είμαι ειλικρινής. Το μεγαλύτερο διάστημα που ήταν στη Σέλτικ εγώ ήμουν στην Κύπρο. Παρακολουθούσα από έξω. Όμως ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες τους οποίους είχε προωθήσει. Όπως τον αρχηγό, Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ. Όταν υπάρχουν πολύ καλοί νεαροί δεν θα φοβηθεί να τους χρησιμοποιήσει».