Home TOP NEWS Η «αιώνια» του Λένον που μας στέλνει ομίλους και τα… ντέρμπι της...

Η «αιώνια» του Λένον που μας στέλνει ομίλους και τα… ντέρμπι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε Ολλανδία και Ιταλία


Από χθες βράδυ μάθαμε τους δύο τελικούς σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ. Η έκβαση τους θα καθορίσει το αν η Κυπελλούχος Κύπρου θα κερδίσει θέση και θα γλυτώσει έναν προκριματικό γύρο. Αν δηλαδή από τον 3ο προκριματικό θα μεταφερθεί στα πλέυ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα πράγματα σε ότι αφορά στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ξεκάθαρα.

Στον τελικό παίζουν Ρέιντζερς και Άιντρανχτ. Αν η Σκωτσέζικη ομάδα επικρατήσει στον τελικό τότε η κυπελλούχος Κύπρου κερδίζει γύρο αφού η Ρέιντζερς έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ότι αφορά στον τελικό του Κόνφερενς τώρα.

Φέγενορντ και Ρόμα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πλεονεκτική θέση στο πρωτάθλημα τους. Η Ολλανδική ομάδα είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και για να μην πάει απευθείς στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου πρέπει να πέσει στην 4η από την οποία απέχει σήμερα πέντε βαθμούς. Απομένουν 3 αγωνιστικές όμως τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει. Την Κυριακή παίζει στην έδρα της με την PSV ενώ η 4η Τβέντε έχει εύκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η τελευταία αγωνιστική στην Ολλανδία περιλαμβάνει το παιχνίδι Φέγιενορντ – Τβέντε.

Η Ρόμα τώρα… είναι στην πέμπτη θέση, ισόβαθμη με την 6η Λάτσιο και τρεις βαθμούς πίσω είναι η Φιορεντίνα. Απομένουν τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το Καμπιονάτο. Στο πρόγραμμα αυτής της αγωνιστικής περιλαμβάνεται το παιχνίδι Φιορεντίνα – Ρόμα το οποίο ενδεχόμενως να είναι καθοριστικό. Αν κερδίσει η Ρόμα ξεγνοιάζει για τη θέση της στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτά είναι τα δεδομένα σήμερα. Να σημειωθεί πως ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ προηγείται του Κόνφερενς. Στις 18 του μήνα θα γίνει το Ρέιντζερς – Άιντρανχτ και στις 25 του μήνα το Ρόμα – Φέγιενορντ.

Εμείς αυτό που επιθυμούμε είναι μία από τις δύο ομάδες που θα κατακτήσουν τα τρόπαια να έχει εξασφαλισμένη θέση μέσω του πρωταθλήματος της είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ (Ρέιντζερς) είτε στο Γιουρόπα Λιγκ (Φέγιενορντ ή Ρόμα). Αν οι δύο του τελικού του Κόνφερενς διατηρήσουν τις θέσεις τους στα πρωταθλήματα τους τότε η κυπελλούχος Κύπρου πάει στα πλέυ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ απευθείας.