Home TOP NEWS Κερδίζοντας το κύπελλο, έτσι εξασφαλίζουμε σίγουρη θέση σε όμιλο

Κερδίζοντας το κύπελλο, έτσι εξασφαλίζουμε σίγουρη θέση σε όμιλο


Παραθέτει με πάσα λεπτομέρεια τις προϋποθέσεις που θα φέρουν την κυπελλούχο ομάδα της Κύπρου απευθείας σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η ιστοσελίδα gipedo.politis.com.cy…

Έχουμε λοιπόν και λέμε… για να ευνοηθεί ο κυπελλούχος Κύπρου και να προβιβαστεί στα πλέι οφ του Europa League, έχοντας επομένως εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο (τουλάχιστον του Conference League), υπάρχουν δύο τρόποι:

Ο πρώτος τρόπος, είναι η νικήτρια του Conference League να έχει ούτως ή άλλως εξασφαλίσει θέση για το επόμενο Europa League.

Σε αυτό το σενάριο, θα υπάρχει στους ομίλους του Europa κενό και λόγω των ανακατατάξεων που θα προκληθούν, ο κυπελλούχος μας θα βρεθεί στα πλέι οφ.

Ο δεύτερος τρόπος, είναι η νικήτρια του Europa League (που αγωνίζεται στο επόμενο Champions League) να έχει εξασφαλίσει θέση είτε για το επόμενο Εuropa League ή το επόμενο Champions League.

Στην πρώτη περίπτωση, θα προκύψει πάλι κενή θέση στους ομίλους του Europa League και θα ισχύσει ό,τι γράψαμε πιο πάνω. Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τον Kassies, λόγω κενού στους ομίλους του Champions League θα μειωθούν σε μόνο δύο οι ομάδες του β’ γύρου του Champions League στο μονοπάτι μη πρωταθλητών, επομένως θα παίξουν μεταξύ τους και άρα μόνο μία ομάδα θα αποκλειστεί και θα μεταφερθεί στον τρίτο γύρο του Europa League, ο οποίος θα έχει επομένως μόνο τρεις ομάδες (μόνο οι κυπελλούχοι Κύπρου και Σερβίας ξεκινούν από τον γ’ γύρο του Europa). Για να γίνει επομένως ζυγός ο αριθμός των ομάδων αυτού του γύρου, το πιθανότερο, όπως λέει ο Ολλανδός «γκουρού», είναι ο κυπελλούχος Κύπρου να προβιβαστεί στα πλέι οφ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Για τον πρώτο τρόπο που αναφέραμε, οι ομάδες των ημιτελικών του Conference που μπορούν να εξασφαλίσουν θέση για Champions League ή Europa League, είναι οι Ρόμα, Μαρσέιγ και Φέγενορντ, ενώ αντιθέτως δεν έχει πιθανότητες η Λέστερ.

Ρόμα: Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν είναι στην πέμπτη θέση, στο -10 από την τέταρτη (άρα δεν έχει πιθανότητες για Champions League) και στο +3 από την έβδομη (που στέλνει Conference). Aκόμη κι αν πέσει έκτη, θα πάει Europa.

Mαρσέιγ: Είναι δεύτερη και για να μην πάει Champions League ή Europa League πρέπει να πέσει στην πέμπτη θέση, από την οποία απέχει πέντε βαθμούς, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Φέγενορντ: Είναι τρίτη και για να μην πάει Europa League θα πρέπει να πέσει στην τέταρτη θέση, από την οποία απέχει πέντε βαθμούς, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Για τον δεύτερο τρόπο, δηλαδή η νικήτρια του Europa League να έχει εξασφαλίσει θέση είτε για το επόμενο Εuropa League ή το επόμενο Champions League, αυτή μπορεί να είναι μια από τις Ρέιντζερς, Λειψία ή Γουεστ Χαμ, αλλά όχι η Άιντραχτ.

Ρέιντζερς: Έχει ήδη εξασφαλίσει θέση για το επόμενο Champions League.

Λειψία: Mε δύο αγωνιστικές να απομένουν, βρίσκεται στην πέμπτη θέση (οδηγεί Europa), στο -1 από την τέταρτη Φράιμπουργκ (Champions League) και στο +2 από την έκτη Κολωνία (Conference). Παίζει επίσης στον τελικό κυπέλλου με τη Φράιμπουργκ κι αν το κατακτήσει εξασφαλίζει εισιτήριο για Europa League.

Γουεστ Χαμ: Βρίσκεται στην έβδομη θέση, στο -6 από την έκτη που οδηγεί στο Europa League, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο (έχει να δώσει τρεις αγώνες έναντι δύο της Γιουνάιτεντ).