Home TOP NEWS Οι πρώτες κινήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τι δείχνουν και τα… συμπεράσματα που βγαίνουν!

Οι πρώτες κινήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τι δείχνουν και τα… συμπεράσματα που βγαίνουν!

Μέσα από ένα ωραίο κείμενο ο Δημοσιογράφος Γιώργος Νικολάου επιχειρεί να δώσει μια πλήρη εικόνα για τις πρώτες κινήσεις που έγιναν στην ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτές.


Αυτούσιο το κείμενο:

Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως θέλουν να κινηθούν σε… όλα τα μέτωπα. Μπρούνο, Μίλετιτς και Μάθιους είναι τρεις εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις από διαφορετικές αγορές.

Πήραν τον Μπρούνο Φελίπε, ένα παίκτη που ήθελαν χρόνια. Αυτό δείχνει πως η ομάδα σκάουτινγκ έχει «φακελωμένους» αρκετούς παίκτες, τους παρακολουθεί για χρόνια και όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες τότε κτυπά. Το κρατάμε αυτό το 2ο συμπέρασμα γιατί πιθανότατα να επαναληφθεί. Επίσης αυτό δείχνει πως ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ και η ομάδα των πρασίνων που ασχολείται με αυτό το κομμάτι έχει μια βάση δεδομένων.

Ο Μάθιους είναι παίκτης καθαρά του Λένον. Προφανώς και θα έφερνε μέσα και δικές του επιλογές ο Βρετανός προπονητής. Παίκτες που ξέρει καλά και γνωρίζει τι μπορούν να του προσφέρουν αλλά γνωρίζουν και αυτοί τι απαιτήσεις έχει ο προπονητής. Έτσι βγαίνει το 3ο συμπέρασμα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των πρασίνων που τους δείχνει να βάζουν και αυτό το στοιχείο στις κινήσεις τους. Δηλαδή παίκτες του… προπονητή.

Ο Μίλετιτς βάζει εμπειρία στην ομάδα, δείχνει πως κινούνται σε πολλές αγορές και παράλληλα επιβεβαιώνει πως οι πράσινοι πάνε για παίκτες που είχαν γεμάτες σεζόν. Αυτό μειώνει την πιθανότητα λάθους. Μειώνει αυτό που λέμε ρίσκο. Και αυτό είναι άλλο ένα συμπέρασμα. Ότι δηλαδή οι πράσινοι προτιμούν παίκτες με γεμάτες σεζόν για να μειώσουν το ρίσκο.

Το τελευταίο συμπέρασμα είναι πως καμία μεταγραφή δεν διέρρευσε. Αυτό δείχνει την επαγγελματικότητα με την οποία λειτουργούν οι πράσινοι. Οι διαρροές φέρνουν παζάρεμα, παρεμβολές, πιο ψηλές τιμές, καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση και άλλα. Αυτά θέλουν να αποφύγουν στο τριφύλλι και μέχρι στιγμής τα πάνε περίφημα.

Απο ιστοσελίδα Protathlima.com (του Γιώργου Νικολάου)