Home TOP NEWS To δικό τους… Restart!

To δικό τους… Restart!


Όταν η ομάδα ανακοίνωνε την απόκτηση των Άνταμ Μάθιους και Μπράντον Μπάρκερ κανείς δεν ενθουσιαζόταν. Μάλιστα, μπαίνοντας στο διαδίκτυο για να δούμε το ποδοσφαιρικό τους παρελθόν, καταλάβαινες πως επρόκειτο για δύο ποδοσφαιριστές των οποίων η καριέρα άρχισε να έχει φθήνουσα πορεία.

Ο 30χρονος Μάθιους είχε πίσω του μία καλή καριέρα με διακρίσεις στη Σέλτικ και μία πολύ καλή μεταγραφή στην Αγγλική πρέμιερ Λιγκ, όμως τελευταία του ομάδα ήταν η Τσάρλτον η οποία αγωνιζόταν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Ο Μπάρκερ από την άλλη, ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ στα 26 του. Όντας μεγαλωμένος στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι και έχοντας δουλέψει υπό τις οδηγίες και του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν είχε την πορεία που όλοι θα περίμεναν. Έπαιξε κι αυτός στην τρίτη κατηγορία του Αγγλικού πρωταθλήματος ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Ρέντινγκ της Τσάμπιονς Σιηπ.

Ήταν για τον Λένον μεγάλα στοιχήματα και οι δύο. Ο Μάθιους θεωρήθηκε στο παρελθόν το «παίδι θαύμα» του Ουαλικού ποδοσφαίρου ενώ ο Μπάρκερ ήταν ένας ποδοφαιριστής… hot prospect στην Αγγλία. Αμφότεροι βρήκαν σήμερα την ευκαιρία τους να παίξουν ξανά σε πιο ψηλό επίπεδο, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να τους την προσφέρει.

Ο Λένον τους ξέρει καλά, τους πίστεψε και έπεισε και τη διοίκηση να κάνει την κίνηση της. Αμφότεροι έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι τους με τα χρώματα της ομάδας μας. Ο Μάθιους τα πήγε περίφημα στη Γάνδη. Ήρθε για να είναι ο βασικό μας δαξιός μπακ και μέσα από τα παιχνίδια είναι δεδομένο πως θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Φάνηκε πάντως το εκτόπισμα του στο φιλικό με την ΑΕΚ Αθηνών στο ΓΣΠ και προχθές ήταν ακόμη καλύτερος.

Είναι δεδομένο πως ο Μπάρκερ είναι παίκτης ψυχολογίας. Χρειάζεται αυτό το… μπουστάρισμα για να πιστέψει ξανά στον εαυτό του. Και τι καλύτερο από το να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά παρουσίας στην Ευρώπη, πρωταγωνιστής. Εξαιρετικό και για αυτόν το ξεκίνημα και η προοπτική για μία καλή παρουσία στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι δεδομένη.

Μάθιους και Μπάρκερ ήρθαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να επανεκκινήσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα, άρχισαν πολύ καλά και μακάρι να είναι ανάλογη και η συνέχεια.