Home TOP NEWS Η βάση για το Ευρωπαϊκό μας μέλλον – Ανεβάσαμε αισθητά την βαθμολογία...

Η βάση για το Ευρωπαϊκό μας μέλλον – Ανεβάσαμε αισθητά την βαθμολογία μας


Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που κτίζει η ομάδα την τελευταία τριετία. Η βαθμολογία μας στο raking της ΟΥΕΦΑ ανεβαίνει και παράλληλα οι πιθανότητες για καλύτερες κληρώσεις στους πρώτους προκριματικούς γύρους, εξασφαλίζοντας εισιτήριο Ευρωπαϊκό, αυξάνονται πλέον.

Θυμιζουμε. Το 2020, όταν μπήκαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ, οι βαθμοί μας ήταν μόλις 1500, αφού είχαμε καταγράψει τρεις διαδοχικές χρονιές χωρίς Ευρώπη. Είχαμε χρησιμοποιήσει τη βαθμολογία της Κύπρου που ήταν στους 5350 βαθμούς.

Ανεβάσαμε τη σχετική συγκομιδή μας την επόμενη χρονιά, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να αισθανόμαστε… ανεξάρητοι. Και το καλοκαίρι του 2021 χρησιμοποιήσαμε τη βαθμολογία της Κύπρου στους προκριματικούς γύρους.

Φέτος όμως, οι διαδοχικές μας παρουσίες στους ομίλους μας ανέβασαν στους 7000 βαθμούς και με αυτή τη βαθμολογία ξεκινήσαμε στην Ευρώπη. Και ανεβήκαμε κι άλλο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σήμερα στους 10000 βαθμούς. Και πλέον γίνεται αντιληπτό πως δημιουργούμε ήδη μία καλή βάση για το μέλλον σε ότι αφορά στην Ευρωπαϊκή μας προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι η βαθμολογία της Κύπρου έπεσε. Ήταν πέρσι 5550 βαθμοί και σήμερα είναι στους 4535.